Pressemeddelelse fra Jesper Hviid, udviklingskonsulent paragolf

Casper ved scoreboard

 

Casper Holst-Christensen fra Hillerød GK viste klasse da han mødte nogle af verdens bedste spillere med udviklingshandicap, autisme o.l. diagnoser. Casper har selv en autismediagnose og spiller til hcp. 2,8.Han lagde ud med to imponerende 69´ere på den rimeligt svære Yas Links og så var tonen slået an. 3. runde blev afviklet i stiv kuling, og Casper måtte her tage til takke med en flot 78´er når de vanskelige forhold blev taget i betragtning. Casper var dermed i par og havde således sikret sig en komfortabel føring over svenskeren Jesper Gutke. I finalerunden holdt Casper godt sammen på spillet med en runde i 76 og sluttede samlet i +4 og dermed blev det til en sikker og flot sejr – 8 slag bedre end Jesper Gutke.

Casper med guldmedalje

 

Vores anden spiller i den bedste gruppe var Tom Petersen (hcp. 9,5) fra Helsingør GC. Han blev efter de to indledende runder som han gik i 87 og 84 placeret  i en slags opsamlingspulje hvor der også blev spillet om medaljer. Det er en væsentlig del af Special Olympics filosofi  at alle atleter skal dyste mod så jævnbyrdige modstandere som muligt og derfor skete denne opsplitning efter de to indledende runder – et alternativ til det “cut” der ellers praktiseres i gængse golfturneringer. “Kuling-runden” blev spillet i 91 og Tom sluttede flot af med en 77´er og sluttede dermed som bronzevinder i opsamlingspuljen – 7 slag efter Andrew Stuart fra Storbritannien.

Danmark var også repræsenteret med to par i Unified foresome hvor en handicappet spiller har en ikke-handicappet “partner” som makker. Morten Ridder Johansen og Charlotte Lykke Poulsen(partner) fra Søllerød GH udgjorde ene par mens Nikolaj Tjellesen fra Helsingør GC og Lone Hovgaard Møller(partner) fra Dejbjerg GK var det andet makkerpar.
Ingen af de to par klarede “cuttet” til A-rækken men fortsatte i henholdsvis B- og C-rækken, hvor det blev til flotte sølvmedaljer for begge par. Alt i alt en dansk indsats som vi kan være særdeles tilfredse med

Forrige artikelToscana for livsnydere
Næste artikelDanske veteraner fik stryg
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.