Molinari og Fleetwood holdt liv i Europas Ryder Cup håb.

Når man ikke holer nogle putts er det svært at vinde huller i fourballs. Og Rory McIlroy holede intet i hans og Thorbjørn Olesens match mod Dustin Johnson og Rickie Fowler. I begyndelsen holede Thorbjørn og amerikanerne heller ikke meget, så først på 8. hul sikrede Thorbjørn Olesen Europa et hul med en par. Men netop som det så bedst ud, skiftede matchen momentum. Thorbjørn, der havde slået sit allerførste slag i vandet, slog endnu et drive i vandet på 9. og Rory tumlede rundt i roughen i højre, hvilket åbnede døren for Fowler med en birdie og A/S igen. Amerikanerne vandt fem af de sidste otte huller og tog en sikker 4&2 sejr i en match, hvor Rory McIlroy ikke lavede én eneste birdie – meget skuffende. Det var Thorbjørn, der holdt matchen i live uden at han for alvor imponerede.

Foran én gang – på 18.

Den første match ude var Rose/Rahm mod Koepka/Finau, og her var Europa sikkert i førerposition helt frem til 12. hul, hvor Europa var 2 up, men først Koepka og siden Finau udlignede med birdies, og først på 18. hul kom USA foran første gang, da Rose lavede en stor fejl og slog i vandet efter at Rahm havde måtte lægge op kort af vandet i to. Par var nok for USA på sidste hul.

Jordan Spieth og Justin Thomas kom hurtigt 3 up mod Paul Casey og Tyrell Hatton, i kraft af Spieth’ stærke puttning, men englænderne kom flot igen med tre birdies i træk fra 11. hul. Det blev dog USA 1 up efter Justin Thomas leverede en fremragende birdie på 15. Og den stilling holdt hjem, selvom Hatton havde en stor mulighed for at dele matchen på 18. men symptomatisk missede puttet.

Super debut

Dermed stod det 3-0 til USA, men Francesco Molinari og debutanten Tommy Fleetwood levede op til Thomas Bjørns tillid, og vendte  2 ned efter 10 til en flot 3&1 sejr over Reed og Tiger Woods. Fleetwood leverede en fremragende debut med vitale birdieputts på 15. og 16. hul, efter Molinari havde bragt dem A/S på 12. Molinari lukkede med en birdie på 17.

Molinari og Fleetwood har fået genvalg til Foursomes,  som netop er gået igang.

Thorbjørn sidder over

Foursome pairings har genskabt succesparret Justin Rose og Henrik Stenson, der møder Dustin Johnson/Rickie Fowler, derefter har Rory McIlroy fået genvalg sammen med Ian Poulter mod Bubba Watson/Webb Simpson. Sergio Garcia/Alex Noren møder Phil Mickelson/Bryson DeChambeau inden Molinari/Fleetwood møder Spieth/Thomas.

Det betyder, at Thorbjørn Olesen sidder over sammen med Rahm, Casey og Hatton, mens Jim Furyk hviler Tiger Woods, Reed, Finau og Koepka.

Vi ramte kun en af vores forudsigelser i fourballs, hvor især Rory McIlroy var en stor skuffelse, men vi prøver igen:

Vi tror at Stenson/Rose og Johnson/Fowler bliver helt tæt, og meget vel kan blive delt.

Spiller McIlroy ikke markant bedre, bliver det en sikker sejr til USA.

Garcia/Noren og Mickelson/DeChambeau tegner ganske tæt og uforudsigelig, så vi vælger den forsigtige. En delt match.

Den sidste match kan også blive helt tæt. Begge par vandt i formiddags, og viste gode takter. Endnu en delt match.

Forrige artikelTitleist i gult
Næste artikelBjørnebanden slog tilbage
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.