Fantastisk comeback! For første gang nogensinde vandt Europa alle foursomes.

Alex Noren havde svært ved at holde tårerne tilbage efter sin Ryder Cup debut, der blev bedre end man overhovedet kunne have drømt om. Sammen med veteranen Sergio Garcia knuste han bogstaveligt talt Phil Mickelson og Bryson DeChambeau og var 7 up efter de første ni huller. Det endte med en knusende 5&4 sejr, og et point på kontoen for Europa. Men det var kun ét af fire point, for Thomas Bjørns tropper præsterede hvad et europæisk hold aldrig før har præsteret, nemlig at vinde samtlige fire foursomes.

Massakre

Det blev nærmest en massakre på Le Golf National, hvor Stenson/Rose vandt 3&2 over Dustin Johnson/Rickie Fowler efter at have været 5 up efter 11 huller.

Rory McIlroy og Ian Poulter kom skidt i gang og var 2 ned efter 3 huller mod Bubba Watson/Webb Simpson, og efter Rorys frygtelige formiddag, hvor han ikke lavede én eneste birdie i fourball’en med Thorbjørn Olesen, lignede det en ny nedtur. Men så vendte han og Poulter matchen helt rundt, og tog fire huller i træk, blandt andet fordi Watson/Simpson lavede fire bogeys i træk fra 7. hul. Matchen sluttede på 16. med en 4&2 sejr.

Endelig sluttede formiddagens eneste europæiske vinderpar, Molinari/Fleetwood af med en stensikker 5&4 sejr over Justin Thomas/Jordan Spieth.

Dermed vendte Bjørnebanden 1-3 efter fourballs til 5-3 efter førstedagen. En fremragende præstation, som Thomas Bjørn da også var meget stolt over.

“Vi havde nogle spillere siddende ude i morges, som gerne ville have spillet, men det var vores plan fra starten at få alle i gang, og selvom resultatet i morges var skuffende, så var indsatsen god. Og i eftermiddag var det jo helt fantastisk,” sagde Thomas Bjørn.

Skuffet Thorbjørn

Vi talte med Thorbjørn Olesen mens foursomes var i gang, og han havde trænet på putting-green. Han var skuffet over formiddagens resultat:

“Vi fik desværre aldrig momentum. Det var ikke fordi vi spillede dårligt, men vi slog den ikke tæt nok på til at være komfortable med puttningen og så var der ikke rigtigt noget der gik i. Da amerikanerne fik gang i deres spil, havde vi egentlig mange lige så gode chancer, men kunne ikke konvertere. Det var helt klart skuffende.”

Den 28-årige danske Ryder Cup-debutant var bestemt ikke det svage led i makkerskabet med Rory McIlroy, men indrømmede at han var nervøs da han slog bolden i vandet på sit allerførste slag.

“Der var mange nerver på, da vi stod der. Det var en fantastisk følelse og en helt utrolig ramme, men adrenalinen pumpede lige meget nok, og så gik bolden lidt længere end jeg havde forventet. Heldigvis slog Rory to gode slag, og så fandt jeg mere ro. På 9. hul laver vi begge to fejl fra tee, men ellers synes jeg faktisk, at vi spillede ganske godt.”

Thorbjørn Olesen ville ikke løfte sløret for om Europa har en decideret fourballs-opstilling og en decideret foursomes-opstilling, selvom det umiddelbart kunne se sådan ud. Han siger, at han er glad for at spille foursomes og meget gerne vil spille begge sessioner lørdag. Om han kommer til det afsløres senere.

Kedeligt uheld

Under formiddagens fourballs ramte amerikaneren Brooks Koepka en kvindelig tilskuer i ansigtet med et skævt drive på det korte par4-hul 6., og det så desværre meget alvorligt ud. Kvinden var blevet ramt lige omkring højre øje, og modtog behandling på stedet af samaritter korpset inden hun blev kørt bort. Uheldet skete lige inden Thorbjørn Olesens bold nåede til hullet og Thorbjørn lagde godt mærke til at noget var galt.

“Jeg så hende ud af øjenkrogen, men var ikke helt klar over hvad der var sket,” sagde han.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra hverken Brooks Koepka eller arrangørerne, der var bekendt med uheldet, men ikke havde yderligere detaljer ud over at det var sket.

Forrige artikelFourballs gik til USA
Næste artikelLørdages fourballs: Olesen bænket
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.