The Champion Golfer of the Year overhalede alt og alle med fantastisk spurt på Bay Hill.

Tolv gange har Francesco Molinari stillet op i en turnering tællende til PGA Tour og tre har han vundet. Det er en statistik, der tydeligt viser, at den italienske Ryder Cup-stjerne og The Open-vinder på sine bedste dage er en af verdens allerbedste golfspillere.

Søndag havde han netop en af sine bedste dage. En bogeyfri 64’er – 8 under par – på den svære, udfordrende bane på Bay Hill i Orlando, matchede Rory McIlroys finalerundescore fra sidste år, og selvom der var 20 spillere ude på banen da Molinari kom i klubhuset med sine -12 i totalscore, var ingen i stand til at indhente ham.

Nærmest kom unge Mathew Fitzpatrick, der førte i -9 inden finalen, og som i førerbolden med den forsvarende mester Rory McIlroy spillede fejlfrit indtil en bogey på 15. reelt tog spændingen ud af turneringen. Han havde nemlig indtil da lavet 13 pars og blot én birdie. Nu skulle han gå de sidste tre huller i -3, og selvom han satte en eagle-mulighed op på 16. hul efter et fantastisk approach, så lykkedes missionen ikke. Det blev en birdie, par, par afslutning for -10 og en udelt andenplads.

Rorys problem

Rory McIlroy kritiseres ofte for ikke at være god til gøre arbejdet færdigt, og kritikken er til en vis grad berettiget, selvom det er svært at kritisere en spiller, der ikke er sluttet dårligere end delt 6 i sine seneste fem turneringer. Men et faktum er det, at de sidste afgørende putts for ofte glider udenom for Rory, når det begynder at stramme til.

Rafa Cabrera Bello, Tommy Fleetwood og Sung Jae Im, der sidste år vandt Web.com Tours pengeliste, delte tredjepladsen i -9, mens endnu en koreaner, Sung Kang delte 6. pladsen med netop McIlroy, engelske Matt Wallace og sidste uges vinder Keith Mitchell, der var bedste amerikanske spiller.

Tre til The Open

Det har været et par fantastiske uger for Mitchell, der med sin top10-placering i Arnold Palmer Invitational, kvalificerede sig til sommerens The Open på Royal Portrush i Nordirland sammen med Im og Kang.

Se slutresultat og præmiepenge her.

Foto: Getty Images

Forrige artikelCopenhagen Trophy i Royal Golf
Næste artikelSnegolf i Crans-Montana
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.