Før golfkøllerne flyver hjem bør man opleve de gamle sporvogne, smukke bygninger, store avenidaer og de små lokale barer og restauranter i Lissabon.

Stig Sommerfeldt Kaspersen, chef i Danmark for Turismo de Portugal – Portugals nationale Turistbureau, har lejlighed i Lissabon og kender byen ud og ind. Her er hans forslag til hvordan du kan tilbringe en dag i Lissabon:
”Begynd ved trafikknudepunktet Marquês de Pombal og gå ned af Avenida Liberdade, hvor alle de store mærkevarer har deres flagskibsbutikker. Tag en kop kaffe på Rossio-torvet og fortsæt derefter til Praça do Comércio ved floden. Gå tilbage mod kvarteret Chiado, drik en vand på Café a Brasileira og fortsæt gennem bydelen Bairro Alto til udsigtspunktet Miradouro de Santa Catarina. Spis en frokost på Museu da Famácia, slå mave i restaurantens have og brug eftermiddagen på shopping i bydelen “Baixa”. Spis middag på Chapitó, en gammel klovneskole med fantastisk beliggenhed, men husk at bestille bord. Jeg vil helt sikkert slutte af på baren Pavilhão Chinês. Helt fantastisk oplevelse, og der er gang i den!”

Bairro Alto er også stedet, hvor især Lissabons ungdom mødes på fortovet over en øl eller en caipirinha. Alt udskænkes i plastikkrus, og man tager sin drink med rundt. I weekenderne udvikler det sig til en sand gadefest, og man let bliver suget ind i en malstrøm af mennesker og høj musik fra beværtningerne.

Den nyåbnede West Cliffs

Det kan bestemt anbefales at spille den grandiose West Cliffs Golf Course, som åbnede i sommeren 2017 i Óbidos ca. 80 km fra Lissabon. West Cliff er nabo til de kendte baner Royal Óbidos, Praia D’El Rey og Bom Sucesso.
Cynthia Dye har brugt årevis på at forberede og designe West Cliffs, men da maskinerne gik i gang tog det blot 16 måneder at fælde eksisterende skov, rykke rundt på tonsvis af sandjord, lægge diverse nye lag jord, og ikke mindst shape de let ondulerede fairways samt bunkers og rough-områder.
West Cliffs kan være en barsk oplevelse fra Tee 55. Det skyldes ikke mindst de tre til fire huller, der kræver en carry på cirka 140 meter for bare at komme på fairway. Vi lurer da også lidt på at spille banen fra Tee 51, men så vil man jo blive snydt for nogle af de mere spektakulære udslag.
Banen er omkranset af en masse vilde blomster, der lige nu står i smukt flor, og enkelte hullerne er omkranset af træer. Man bemærker den store variation i natur og i layout. Flere teesteder er placeret højt i landskabet og giver et godt overblik og fairway.
På hul 13 kommer vi et hak op i landskabet og har panoramaudsigt til Atlanterhavet, og den udsigt bliver bare bedre og bedre efterhånden, som vi bevæger os endnu højere.

Afslutningen på West Cliffs er ganske dramatisk. På hul 17 skal der drives over en kløft, hvorefter hullet går 90 grader dogleg. Meget kan gå galt, og det bliver endnu vildere på hul 18. Først skal vi forcere en stejl bakke for at komme til teestedet, hvor det går løs. Drivet kommer ud på en lang flyvetur og lander et sted langt under os. Flere bolde forsvinder, surt – men sikken en fantastisk runde.

Bedste rejsetidspunkt

Mens sommeren i Lissabon kan være varm med gennemsnitstemperatur over 30 grader, byder efteråret på en mere behagelig temperatur. I oktober er dagtemperaturen 20-25 grader og i november 15-20 grader.

Forrige artikelPuha – der var et grimt øjeblik
Næste artikel435.000 kr til JB Hansen og Søren Kjeldsen
Klaus Hybler
Klaus Hybler er en erfaren journalist og Klaus er ofte på farten når han dækker emner som rejser og baner, men Klaus tager ofte andre emner op, som berører golflivet i Danmark, om det så er i den enkelte klub eller på unions-niveau hos DGU.