Hvem kommer bedst fra start i Ryder Cup? Vi vover pelsen og spår en tidlig europæisk føring.

Det er svært at spå, især om fremtiden, som Storm P. engang meget vittigt udtrykte det. Vi vover pelsen og spår udfaldet af fredagens første fire matcher, der starter kl. 8.10.

Match nr. 1:

Justin Rose/Jon Rahm vs. Brooks Koepka/Tony Finau

Verdens måske bedste spiller lige nu får til opgave at guide den energiske rookie Jon Rahm succesfuldt gennem Ryder Cups første match. Det sker mod den dobbelte majorvinder fra i år, Koepka, og endnu en debutant, Finau. Det kan gå begge veje, men vi tror at Rose’ erfaring bliver udslagsgivende. EU vinder.

Match nr. 2:

Rory McIlroy/Thorbjørn Olesen vs. Dustin Johnson/Rickie Fowler

Selvfølgelig den match vi vil følge med størst interesse. Thorbjørn og Rory har længe talt om, at de gerne ville spille sammen, og Rorys erfaring sammen med en ganske uimponeret Thorbjørn ser godt ud. Men modstanden er ikke let. Verdens nummer 1, Dustin Johnson, får dog stækket sine vinger  ved ikke at kunne slå mange drivers på banen og Fowler har ikke været i god form op til Ryder Cup. En lille fordel til Europa, med de nationale briller på. EU vinder.

Nye pairings

Match nr. 3:

Paul Casey/Tyrell Hatton vs. Jordan Spieth/Justin Thomas

Rolige Casey skal holde styr på iltre og tændte Hatton, der som rookie vel altid må betragtes som en ubekendt faktor på denne scene. Overfor sig har  de to spillere, der begge indenfor de seneste par år har været verdens nummer 1, og som er hinandens bedste venner og enormt trygge i hinandens selskab. Det ligner tørre tæsk. USA vinder.

Match nr. 4:

Francesco Molinari/Tommy Fleetwood vs. Patrick Reed/Tiger Woods

Jim Furyk har splittet sin succes-duo Reed/Spieth for at få to stærke par ud af det. Tigers formidable comeback, aktuelle form og blotte tilstedeværelse gør det amerikanske par temmeligt skræmmende, men Reed har ikke rigtigt ramt formen på det seneste, og The Open vinderen Molinari og den über-cool englænder Fleetwood, der kan være et sandt birdie maskingevær, kan byde dem trods. En match, der kan gå begge veje. Delt match.

Holder disse forudsigelser stik, så fører Europa med 2½ – 1½ inden eftermiddagens foursomes, hvor kortene sikkert blandes lidt anderledes.

Forrige artikelThorbjørn åbner med Rory
Næste artikelTitleist i gult
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.