Gadgets er også udstyr – og de kan hjælpe dig til at spille bedre golf.

Golfudstyr er mere end køller og jern, I dag gør de fleste golfspillere – uanset handicap – brug af forskellige gadgets for at opnå at blive bedre golfspillere, og nogle af udstyrsproducenterne har også set en idé i at kombinere det traditionelle og nødvendige golfudstyr med moderne elektroniske hjælpemidler.

Vi er taget til Golfexperten i Odense, hvor Per Bahry, hjælper os med at blive lidt klogere på ’gadgets’.
”Den ’gadget’, som sælger mere end noget som helst andet i den kategori er golfure med GPS,” siger han.
”Vi forhandler kun Garmin i vores butikker, men der er også andre produkter på markedet, der i store træk kan det samme.
Garmins golfure er i dag næsten standardudstyr. Jeg kender i virkeligheden ikke særligt mange, der ikke har et golfur, og hvilken model de vælger hænger meget sammenmed deres behov. De fleste har rigeligt i den billigste model, S10, der kan give de helt basale informationer om afstand til for-, midt- og bagkant af greens og afstand til strafområder. Det er den model, vi sælger klart flest af, men der selvfølgelig en del golfspillere, der er lidt mere glade for elektronik og vil have nogle flere informationer og muligheder for at føre statistik over alle runder, alle slag og hvilke jern, de har benyttet.

Det mest populære golfur i Golfexperten er Garmin S10, som koster 1.299 kr

De vil typisk vælge de dyrere og mere avancerede modeller S40 eller den nyeste S62. S62 har hele hullets layout og kan vise afstande til ethvert punkt på banen, man kan ’flytte’ flagplaceringen, så den viser den helt dagsaktuelle placering, og så har den en virtuel caddiefunktion, der giver forslag til køllevalg og meget mere. Skærkmen er noget større og i farver. Det er den også på S40, og begge de to modeller er kompatible med Garmins CT10 tracking system og TruSwing.”


De mere avancerede modeller, S40 til 2.299 og S62 til 4.399 kr. giver mange muligheder for statistik og tracking.
CT10 består af enheder, der monteres på hver enkelt kølle, og som så sender data om slaget til uret.
”Det er mit indtryk, at dem, der vælger de meget avancerede løsninger, er spillere omkring handicap 10, der er villige til at tage alle tænkelige hjælpemidler i brug for at komme længere ned i handicap. Man kan virkelig dokumentere alle styrker og svagheder med disse gadgets,” siger Per Bahry.

Indbyggede gadgets
Der er ikke så mange håndholdte golf GPS’er på markedet længere, da apps til mobiltelefoner har overtaget stor del af det marked, men hører man til dem, der helst pakker mobilen langt væk, når man spiller golf, så har Garmin stadig Approach G80 modellen på markedet, og med den får man fuldskærms overblik over de enkelte huller, alle de afstande, man ønsker og så er den kompatibel til Garmins Golf app, TruSwing og din mobiltelefon, så du også her kan føre enhver tænkelig form for statistik. Med en pris på 4.200 kr. er det lidt af en udskrivning, og da mange el-trolleys i dag kommer med indbygget GPS, er der ifølge Per mange, der vælger den løsning. Dermed bliver den trolley, man alligevel skal have en gadget i sig selv, og man får meget for pengene for merprisen for en el-trolley med indbygget GPS er betydeligt lavere end at købe en el-trolley uden GPS og en af de mere avancerede GPS-enheder, ur såvel som håndholdt, oveni.

El-trolleys som denne fra Motocaddie med indbygget GPS er et populært valg for mange, og der er penge at spare i forhold til en kombination af el-trolley og golfGPS hver for sig.

De senere år har Cobra Golf haft et spændende samarbejde med Arccos Golf, om at have Arccos’ trackingsystem indbygget fra fabrikken i samtlige deres jern og køller. Også her skal man benytte mobiltelefonen, men Arccos har netop lanceret en lille Caddie Link enhed til lige under 1000 kr., som registrerer data fra køller og jern, opsamler dem og sender dem videre til telefonens app.
Per Bahry oplever dog ikke, at Arccos-sensorerne er et egentligt salgsargument.

Cobra har vakt opsigt med deres samarbejde med tracking- og GPS-mærket Arccos, men kunderne spørger kun sjældent ind til gadget-delen.
”Cobra er et af de meget populære mærker på markedet, som vi sælger rigtigt godt af her i butikken, men jeg kan ikke lige komme på, at én eneste kunde er kommet og har spurgt efter Cobra på grund af Arccos gadget’en, der er indbygget. De fleste opfatter det som en slags bonus,” siger han.

DEL
Forrige artikelMeninger trumfes altid af fakta
Næste artikelSpaniens hvide kyst
Avatar
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.