Ind imellem blander golfguderne sig så groft i begivenhederne, at de ligner de græske guder, der kunne være smålige og misundelige.

Hvad havde unge, spanske Nacho Elvira (billedet) gjort, siden han i slutfasen af Maybank Malaysian Open skulle straffes så hårdt?

Da han skulle spille ind på 18. hul og lignede en mulig vinder, blev han midt i bagsvinget forstyrret af et tordenskrald, der lod ane, at spillet måske burde have været standset tidligere, men hvem håbede ikke, at man lige kunne nå at få alle hjem?

Indspillet efterlod ham med et birdieputt på 8-9 meter, som han oven i købet skulle udføre efter halvanden times tordenpause – men minsandten om ikke han klarede opgaven.

Det havde guderne vist ikke regnet med, men de favoriserede den 45-årige australier Scott Hend så meget, at de klarede sagen på første omspilshul. Først rettede de med et træ hans mislykkede drive ind på fairway, og derefter brugte de et træ til også at forbedre hans mislykkede andet slag. Det var basis for en vindende birdie.

Det var Hends tredje sejr på European Tour, og ganske bemærkelsesværdigt er de vundet i Indonesien, Thailand og nu altså Malajsia. Han har desuden vundet ti gange på Asian Tour.

Hend trøstede Elivira, der lige er fyldt 32, med, at hans tid kommer, og egentlig var det imponerende, så fattet Elvira tog sin onde skæbne.

Golfguderne kan også have haft en finger med i spillet i Valspar Championship på PGA, hvor Paul Casey forsvarede sin titel fra 2018 trods en sidste runde i +1. Han sluttede i -8, et slag foran Louis Oosthuizen og Jason Kokrak, der missede et tilsyneladende let putt for omspil på det allersidste hul.

Forrige artikelNydeligt i USA
Næste artikelGolfbladet – Marts 2019
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.