Wow – der løber da en type 2- diabetes rundt i røven på dig!

Golftræner Kenneth Sand var ved at tabe både køller og jern, da han i maj måned var i gang med at undervise sin nye elev i Randers Golfklub. Det var nemlig Patricia Højbo, der kom med den noget usædvanlige kommentar, da Kenneth midt i sessionen smed jakken.

– Det var vores første møde! Men så siger hun: ”Vi starter et forløb, du skal ikke være så tyk, det dør du af. Og vi er startet”. Siden har hun fortalt mig, hvad jeg skal gøre, fortæller Kenneth Sand.

Patricia Højbo er nemlig ekspert i sundhed, livsstil og mindwork, og hun har skabt DFL-METODEN, der kort fortalt ikke er en slankekur, men en livsstilsændring, hvor kosten og mindset er i fokus. Patricia sammensætter altid sine forløb individuelt efter sine kursister.

Da GOLFBLADET møder makkerparret på terrassen ved Randers Golfklub er Kenneth Sands vægt reduceret med 25 kilo. Han har masser af overskud og øjnene stråler – for samtidig med, at kiloene er raslet ham, er han kommet ud af det smertehelvede, han i årevis har befundet sig i.

– Jeg havde så ondt, at jeg næsten ikke kunne arbejde. Og jeg kunne ikke lege med min datter. Men efter kun 14 dage tog jeg bærebaggen på ryggen og kunne sagtens gå 18 huller. Inden da spillede jeg golf i en buggy – andet kunne ikke lade sig gøre i over fem år, forklarer Kenneth Sand, der nu også har sagt farvel til det søvnapnø-apparat, der ellers har været hans faste følgesvend gennem utallige nætter.

Var badet i Voltaren Gel
– Kenneth har haft en livsstil, der ikke har gavnet ham, og det har skabt ubalance og inflammation i kroppen. Så har han fået smerter og ikke kunnet sove, og så bliver kroppen endnu mere stresset. For at holde energien oppe, har han tyet til nemme løsninger, og så er det blevet en ond cirkel, mener Patricia Højbo.

– Jeg var badet i Voltaren Gel hver morgen og så kørte der nogle Iprener og Panodiler ned i løbet af dagen. Jeg bed smerten i mig – man kan vænne sig til det. Men når de er væk, kan man se, hvor skidt det har været. Derfor er vægten også sekundær. Hvis jeg skulle vælge mellem at være tyk og smertefri eller tynd og smerteramt, havde jeg 100 % valgt det første, fastslår han.

Kenneth Sand, da han for få måneder siden vejede 135 kilo.

Inden mødet med Patricia havde Kenneth Sand været igennem stort set alle de slankekure, der findes. Uden resultat. Han trænede og trænede, men blev bare større og større. Da han til endnu en undersøgelse for sine mange smerter, mente sygeplejersken, at han var stærk som en bryggerhest – og havde samme udseende!

Og motivationen til at få lagt sit liv om var i den grad til stede – nemlig Sands datter, Karla, der fylder ni næste år.

– Hvis jeg nogensinde skulle have muligheden for at føre hende op ad kirkegulvet på et tidspunkt, så skulle jeg nok til at gøre noget. Og jeg kunne faktisk også godt tænke mig at se hende blive konfirmeret om fem år, fortæller han.

Intet er forbudt
Og hvad er så hemmeligheden bag Kenneths succes? Det handler om kost og mindset, men det vigtigste er, at intet er forbudt, understreger Patricia Højbo.

– For det er urealistisk at holde. Min teori er, at det er rigtig dumt at gøre noget dårligt hver dag. Derfor er en stor del af DFL-METODEN mindwork, hvor vi coacher vores deltagere i gode valg, og sammenlagt med en optimal kost, bliver det altid en 100 % succes, siger hun.

Følger man metoden, er der ingen kostplaner. Men derimod et hav af opskrifter, der tilpasses den enkelte. I Kenneth Sands tilfælde kunne morgenmaden bestå bacon og æg, mens aftensmaden typisk er en bøf – og masser af grøntsager. Der skal altid grønt på tallerkenen – Kenneth Sand er især glad for spidskål og smørstegt broccoli.

Han elsker sit nye, smertefrie liv og ville ønske, han havde gjort det for 15 år siden. Men er der slet ikke noget, han savner?

– Jo, at mit tøj passer! Men ellers ikke noget. For jeg må jo det hele.

Fakta
DFL-METODEN
DFL står for Det Fede Liv og er udviklet af Patricia Højbo. Metoden er en kombination af kost og coaching, samt mindset og vaner.
Det handler om at sammensætte kosten biokemisk korrekt for den enkelte, så kroppen kommer i balance. Og derved reducerer både vægt og sygdomme.
Patricia Højbo var i en ung alder både meget syg og meget overvægtig, og hun besluttede sig derfor for at finde en måde at leve på, hvor man er glad – og slank og rask.
Nu afholder hun individuelle og fleksible forløb i flere forskellige lande og har hjulpet over 10.000 mennesker.
Se mere på www.patriciahojbo.com

DEL
Forrige artikelTirsdagsanekdoten
Næste artikelLækre La Sella