Ud over sol og varme i de kolde vintermåneder byder Gran Canaria på flotte golfbaner, lækre sandstrande og en helt igennem afslappet feriestemning.

Så sent som i april lagde Meloneras Golf græs til Europa Tour-turneringen Gran Canaria Lopesan Open, og det blev en forrygende turnering set med danske øje. Jeff Winther sluttede på en fornem 3. plads, Thorbjørn Olesen viste noget af det bedste siden sin ufrivillige pause og tog 5. pladsen, mens Joachim B. Hansen spillede sig til en 7. plads.
Meloneras Golf ligger i ferieparadiset Maspalomas og har siden 70’erne været et populært feriemål blandt solhungrende danskere og for golfspillere, efterhånden som området fik nogle golfbaner.

De 18. huller byder på kig til både Atlanterhavet og til bjergene, og er omkranset af palmer, som indimellem opfanger vores lidt skæve bolde. Hul 12 er Meloneras Golf mest kendte og fotograferede hul. Det 153 meter lange par3-hul spiller mod direkte Atlanterhavet, og fra green har man et kig til stranden, der ligger for foden af bjerget.

Banen er kuperet og udfordrende. På et par huller skal vi forcere dybe kløfter – det betyder en carry fra tee på omkring 150 m fra Gul tee. Banen er bestemt muligt at gå, men det kan være en fordel at bruge buggy, der har en indbygget GPS.

Spaniens ældste golfklub
Real Club de Golf de Las Palmas som ligger i bjergene ca. 15 km syd for Las Palmas har den ære at være Spaniens ældste golfbane. Golfklubben er grundlagt i 1891, men golfbanen blev først en realitet i 1956, da arkitekten Mackenzie Ross tegnede 18. huller ganske tæt på vulkankrateret Caldera de Bandama. Fra green på hul 2 får man den bedste udsigt til den udslukte vulkan, og har man lyst til at udforske det 200 meter dybe vulkankrater kan man følge en sti ca. 1,5 km nedenfor udsigtspunktet på Pico de Bandama. Ad den til tider stejle sti tager det ca. en time at gå helt ned i bunden af krateret.

Golfbanen i Real Club de Golf de Las Palmas er placeret på et plateau 300 meter over havet og ligger utroligt smukt, omgivet af slugter, gold lava, huse og vinmarker, der breder sig op ad bjergsiderne. Længere væk ses Atlanterhavet. Banen er lettere kuperet og hullerne er smukt omkranset af træer. Mange forskellige slags træer giver behagelig skygge på de hede dage.
På for-ni spiller flere huller på kanten af bjergplateauet og her har man de smukkeste udsigtspunkter.
Med sine 5.636 meter er banen forholdsvis kort. Udfordringer ligger derimod i de til tider smalle fairways, doglegs og ikke mindst indspillet til de eleverede og godt beskyttede greens.

DEL
Forrige artikelBryson videre i VM i longdriving
Næste artikelNorsk sejr på Nordic League
Klaus Hybler er en erfaren journalist og Klaus er ofte på farten når han dækker emner som rejser og baner, men Klaus tager ofte andre emner op, som berører golflivet i Danmark, om det så er i den enkelte klub eller på unions-niveau hos DGU.