Angela Stanford var i omspil om US Women’s Open i 2003. At hendes første majorsejr kom 15 år senere, tilskriver hun styrelsen fra oven

Afslutningen på årets sidste major for kvinder, Evian Championship, var en gyser af rutsjebanekarakter.
26-årige Amy Olson syntes på den skønne alpebane med udsigt over Genèvesøen på vej mod sin første store sejr, da 40-årige Angela Stanford på hul 15 par-5 lavede et enestående andet slag med en draw, der tog bolden uden om hullets hazards ind til et eagleputt, som hun sikkert sænkede og kom i delt føring i -13.
Stanford havde ikke vundet i 75 majors gennem 16 år, men hendes rekordliste viser, hvor tæt hun havde været på: 5 Womens’ British Open, 4 Womens’ PGA, 3 Ana Inspiration, og 2 efter omspil i US Womens’ Open …
– … og havde jeg ikke troet, at Gud havde en plan med mig, var jeg formentlig stoppet med at spille for et par år siden, røbede hun efter turneringen.
Udslaget på 16. hul viste ikke, at der var en plan om, at hun skulle vinde. Et skrækkeligt drive og siden et approachslag, der havnede nede ad en skråning og kun lige undgik at falde i vandet. På chippet nåede bolden ikke op til green og kom tilbage på skråningen, og kun et ustyrlig flot næste chip gjorde, at hun slap med en dobbeltbogey.

På 17 holede hun imidlertid et syv meter birdieputt og kom til -12, og på 18 syntes hendes lignende birdieputt på vej i hul, da bolden i sidste sekund veg uden om.
Måske sad en højere styrelse og spillede terning om udfaldet, for da Amy Olson skulle have par på 18 for at vinde, gik det helt galt for hende, og hun missede endog sit bogeyputt for omspil.
Dermed havde en af spillets fineste ’grinders’ vundet, som det var tilfældet med Pernilla Lindberg tidligere på året.

Rekord
76 majors til første sejr er alle tiders rekord. Sergio Garcia vandt i sit 74. forsøg, Tom Kite i nr. 73 og Catriona Matthew i nr. 52.
Stanford var en spiller, man havde afskrevet som majorvinder – måske fordi man ikke tog hensyn til indblanding ovenfra.
Hun blev født i Fort Worth, Texas og graduerede fra Texas Christian University. Hun vandt dusinvis af turneringer som amatør og spillede Curtis Cup for USA.
Da hun blev professionel i 2000, vandt hun på Futures Tour samme år og tog i 2003 sin første af seks LPGA-sejre i Shoprite Classic.
Frem til sejren i Evian var hun bedst kendt for sin indsats i seks Solheim Cup-matcher, hvor hun i 2015 var med til at vende en tilsyneladende tabt kamp ved at besejre Suzann Pettersen i næstsidste single, hvorefter Paula Creamer sikrede sejren i den sidste.
Hvad kan vi vente fremover? Det er svært at sige, når der er tale om spillere med gode forbindelser opad. Det er en god ballast, når man skal tæmme sine nerver.

Forrige artikelTæt på to danske tourkort
Næste artikelSimon´s Golf Club hædret
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.