Såvel Jeff Winther som Anders Hansen spillede drømmegolf på næstsidste runde af Q-skolen på spanske Lumine, og nu er begge tæt på det kort til European Tour, den barske turnering drejer sig om.

93431648 Jan Kruger

 

Jeff Winther stod for den perfekte runde, da han gik i -7 uden en bogey på kortet. Han ligger før sidste runde nr. 4 i -20, blot et enkelt slag efter de tre forreste. Han har fem slag ned til den 25. plads, der er den kritiske, så en solid afslutning, og han fortsætter på European Tour.

Mens det er livsvigtigt for Winther at få sit kort, har det formentlig for Anders Hansen mere at gøre med at bevise for sig selv, at han stadig er god nok, for han har i de seneste to sæsoner spillet et etcifret antal turneringer og agter næppe at ændre på det. Det var en overraskelse, at han overhovedet stillede op i Q-finalen, men han er blevet bedre runde for runde, og i dag lå han i -6 efter de ti første huller. Tilmed har han i de foregående runder fået flest birdies på bag-9.

Man kan gå ud fra, at fem runder på fem dage er begyndt at koste kræfter, for han sluttede runden med otte pars, men det var også godt nok til, at han ligger som nr. 15 i -16. Der er kun et slag ned til nr. 25, så kortet er langt fra hjemme, men det er en realistisk mulighed, hvis han holder til mål – men han har unægtelig den fornødne rutine, og måske kan han også spille mere frigjort end konkurrenterne.

Selv om Martin Leth Simonsen og Nicolai Tinning næppe er i spil til ET-kort, kunne de være glade for dagens runde, som de begge gik i -4, Simonsen med en fornem eagle på 16. hul som sluteffekt. Han er nu nr. 47 i -11 og Tinning nr. 52 i -9. Christian Gløet sikrede sig med birdie på sidste hul en runde i par og ligger som nr. 64 i -8.

Et eller to ET-kort og tre CT-kort er det sandsynlige udfald, når der spilles færdig torsdag´, og det er vel nogenlunde, hvad vi kunne håbe på.

Forrige artikel21 år og nationalhelt
Næste artikelGuds plan var langsigtet
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.