Brooke Henderson betager den canadiske nation med sine sejre, sit udseende, sin opførsel og sin familie

Flere tusinde tilskuere fulgte med Brooke Henderson rundt på fjerde dag af Canadian Women’s Open 2018. Det var 45 år siden, en canadier sidst havde vundet nationens eget mesterskab, men nu var de sikre på, at Brooke kunne gøre det.
Den blot 1,63 m høje, rundkindede, graciøse og let buttede pige skuffede ikke. Havde hun nerver, stimulerede de blot. Svinget sad præcist, indspil efter indspil gik lige til flaget, birdies hobede sig op, og da hun sendte sin approach på 18 smukt til pinden for en sejr i – 21, gik publikum amok.
Hun blev klappet op til green, mens der blev sunget ’Oh Canada’, og konkurrenterne gjorde champagneflaskerne klar, så hun og hendes caddie gennem fire år, storesøsteren Brittany, kunne blive fejret behørigt.

Team Canada
Brookes karriere er en familiesag. Begge forældre og storesøsteren er habile spillere i deres fælles klub, Smith Falls i Ontario, og ingen hopper højere efter sejrene end faderen.
Som 12-årig blev Brooke medlem af Team Canada; et projekt, der skal skabe vindere ligesom DGUs tilsvarende. Hun egnede sig perfekt til arbejdet med flere slags såvel sportslige som psykologiske coaches, og som 16-årige vandt hun det canadiske amatørmesterskab. Året efter besatte hun 2. pladsen i US Women’s amateur, og som amatør vandt hun tre gange på den canadiske professionelle dametour.

Ingen dispensation
Da hun blev professionel sidst i 2014, var mange sponsorer parat, men der blev ingen dispensation til at spille LPGAs Q-school, før hun var gammel nok, så hun måtte i 2015 spille sig ind i turneringerne gennem mandagskvalifikationen.
Det gjorde hun til Portland Classic i Oregon, som hun derefter vandt, otte slag foran nærmeste konkurrent. Dermed blev hun LPGA-medlem og besatte femtepladsen i US Women’s Open. Efter sæsonen blev hun kåret som Årets Sportskvinde i Canada for første gang. Det gentog sig i 2017, og mon ikke hun er favorit i år?

Første major
I 2016 fulgte den første majortriumf. Som 17-årig gik hun sidste runde af Womens’ PGA i 65 slag og sluttede lige med Lydia Ko, som var brandvarm på det tidspunkt, men blev besejret i omspillet med birdie på første hul.
Henderson forsvarede sin sejr i Portland Classic, blev nr. 7 ved OL i Rio og var efter sin majorsejr kortvarigt fremme som nr. 2 på Verdensranglisten, hvor hun aktuelt er nr. 8.

Bryder alle rekorder
Henderson har nu syv sejre på LPGA, har top-10-placeringer i fire af de fem majors og en 11. plads i den femte. Hun har præsteret hole-in-one i British Womens’ Open, og kan hun holde sig skadesfri, er det et tidsspørgsmål, før den sidste canadiske golfrekord for kvinder falder: Sandra Post vandt otte LPGA-turneringer – men Henderson er blot 21 og kun lige i gang med karrieren.

Forrige artikelFem danskere klarede Q-cuttet
Næste artikelTæt på to danske tourkort
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.