I går døde en af de stjerner, som ikke-historisk interesserede golfspillere ikke kender navnet på, men som havde en stor karriere.

Don(ald Rey) January blev født 20. januar 1929 i Texas og blev altså 93 år. Han havde en stor golfkarriere på college, hvor han også underviste i golf. Han giftede sig siden med en af sine elever, Patricia, og de fik to drenge og en pige.

Han blev professionel og vandt 10 gange på PGA Tour, første gang i Dallas Centennial Open i 1956, men vigtigst PGA Championship 1967 (billedet/ Getty). I US Open blev han nr. 3 i 1967, i Masters blev han nr 4 i 1971 og imponerende vandt han Vardon Trophy for bedste gennemsnit af sæsonens runder som 47-årig.

Han spillede Ryder Cup 1965 og 1967, og ville man have spændende matcher, skulle man følge January. I 1965 tabte han sine to første matcher 1-0, vandt de to næste 1-0 og delte sin single.

I 1967 var der kun tre runder, og han delte først sin foursome og tabte derefter sin single 1-0 til Peter Dawson, så han samlet lavede 3/7.

Da Champions Tour blev oprettet, vandt han ikke mindre end 22 gange på den og sluttede sin karriere som designer af golfbaner.

Hvert forår spilles turneringen Don January Classic til hans ære på University of North Texas.

Mange ved ikke, at Don January fik ændret golfspillets love. I Phoenix Open puttede han en bold, der dinglede på hulkanten og syntes at have chancen for at få i. I syv fulde minutter påstod han, at den stadig i bevægelse og kunne gå i hul!

Så opgav han, men de, der lavede golflovene, gjorde ikke. De bestemte, at man skulle gå ufortøvet hen til bolden, og var den ikke faldet efter 10 sekunder, var det slut – som vi altså spiller i dag.

Forrige artikelViborg fører elitedivisionens damer Vest
Næste artikelUgens tv-golf: 10 danskere i Belgien
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.