– Du er en fantastisk ambassadør for golf både i Danmark og ude i verden, sagde DGUs formand Lars Broch Christensen, da Nicolai Højgaard for anden gang i sit kun 22-årige liv modtog Sportsjournalisternes golfhæder, Den Gyldne Golfbold.

Den blev overrakt af formanden for foreningen, Michael Lermark, der slog fast, at Højgaard var en værdig modtager: – Du har i sandhed præsteret noget ekstra i 2023.

Det kan vi alle tilslutte os. Høigaard blev nr. 2 i Race to Dubai efter at have vundet sæsonfinalen i Dubai foran en stor del af verdenseliten. I årets løb havde han yderligere otte top-10-placeringer i DP World Tour, og han blev nr. 2 i Corales Punta Cana Championship som en del af de resultater, der sikrede ham PGA-kort til 2024.

Yderligere blev han som den fjerde dansker i historien udtaget til Ryder Cup, som ikke blev en stor succes denne gang, men det bliver der utvivlsomt mulighed for at reparere på.

Nicolai Højgaard selv udtalte, at – Det er en fed følelse. Jeg er taknemlig for prisen, og den betyder meget. Nu må jeg ud og bygge videre, og det er forhåbentlig ikke sidste gang, jeg står her.

Et værdigt mål i betragtning af, at han allerede har fået Den Gyldne Golfbold to gange. Første gang var i 2018, hvor han sammen med sin tvillingebror Rasmus og John Axelsen vandt Eisenhower Trophy, hvad ingen danske hold havde præsteret tidligere.

Rasmus Højgaard bliver utvivlsomt en af hans værste konkurrenter til Den Gyldne Golfbold fremover, men bredden i den danske golfelite vil gøre det svært, og ikke mindst i 2023 var der adskillige andre store præstationer, som Nicolai Højgaard skulle være bedre end.

Fotos af Kennet Islandi Havgaard

Forrige artikelBernhard Langer vandt PNC Championship for femte gang
Næste artikelNicolai Højgaard: Ryder Cup havde betydning for sejren i Dubai
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.