Fjerde runde af Q-finalen på Lumine GC i Spanien var præcis så dramatisk, som det plejer at være tilfældet, og på denne dag, hvor det første cut skete, var adskillige danske spillere i hovedroller: Martin Leth Simonsen, der kom stormende bagfra; Nicolai Tinning, der på sin 26-års fødselsdag kæmpede indædt for at få kort til Challenge Tour – og, hvad de færreste formentlig ved, Frederik Dreier, der var meget, meget tæt på at få CT-kort som nr. 141! Samtidig var det et foreløbigt farvel til European Tour for flere store navne.

Nicolai Tinning erobrede CT-kort på sin 26 års fødselsdag.

I hvilken rækkefølge skal vi tage det? Jo, hvad var det med Frederik Dreier?

Han sluttede som nr. 8 på Nordic Leagues Order of Merit, men hvis tre spillere, der var placeret foran ham, fik kortet på Lumine, ville han rykke frem som nr. 5 og få det yderste CT-kort.

Martin Leth Simonsen

Martin Leth Simonsens superrunde sendte ham frem som nr. 57 i -7 – det var den første. Den næste var Christian Gløet, der var helt fremme i kampen om de 25 ET-kort efter de første runder, men falmede. Dog ikke mere, end at han stadig ligger nr. 47 i -8. Så manglede blot normanden Aksel Olsen, der lå fint til. Havde han bare været lidt mere vandskræk, men med flere vandture forsvandt han ned som nr. 81, så Dreiers håb forsvandt. Norge har i øvrigt alligevel tre spillere med endnu i de to finalerunder. Med helt i toppen Kristoffer Reitan.

Så til fødselaren Nicolai Tinning. Hele dagen balancerede han på kanten af afgrunden, som var en placering uden for top-70. Han måtte hole flere lange putt for at holde sig i -1 for runden og slutte i -6 samlet – som delt nr. 69!

De to bedst placerede danske spillere er Jeff Winther som nr. 13 i -13 efter en runde i -1 samt Anders Hansen, der lige så stille rykker frem i feltet og nu er nr. 34 i -10, to slag fra den livgivende 25. plads.

Daniel Gavins fører i -20, men det er ikke så vigtigt som kampen om de 25 kort. Til gengæld er det vigtigt og bemærkelsesværdigt, hvem der nu har mistet deres ET-kort. Spillere som Lasse Jensen, der blev nr. 100; Birger Hafthorsson, Pelle Edberg, Oliver Wilson, Steve Webster, Richard Green og Matteo Manassero.

… og nu fortsætter dramaet to runder mere.

Forrige artikelSå er Lucas i verdens top-50
Næste artikel21 år og nationalhelt
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.