Finn Gramvad har sat H.C. Andersen Golf i Bogense til salg efter en årelang strid med myndighederne om grundskyld.

En årelang sag om grundskyld har fået Finn Gramvad til at kaste håndklædet i ringen. Den 75-årige golfbaneejer og entreprenør har sat H.C. Andersen Golf i Bogense til salg for 17 mio. kr.

Årsagen til den drastiske beslutning ligger i et areal på 35-40 hektar jord ved golfbanen, som benyttes til landbrug, men i lokalplanen er udlagt som golfbane. Finn Gramvad har forpagtet det ud til en landmand, men skal betale samme grundskyldssats for hele arealet, både det med golfbane og det med landbrug. Satsen blev for fire år siden sat op fra 34.000 til 360.000 kr. om året, et beløb, som Gramvad finder urimeligt højt.

Finn Gramvad har fra starten klaget over den voldsomme forhøjelse af beløbet skatteankenævnet, men har nu efter fire års tvist tabt sagen i landsretten.

”Det er umuligt for os, at drive golfbane på de betingelser,” siger han til Fyens Stiftstidende.

I de fire år sagen har stået på, har Finn Gramvad betalt den forhøjede sats, og det har ifølge hans egne oplysninger kostet ham halvanden million kroner samt 100.000 i sagsomkostninger. Nu vil han altså ikke være med længere.

Skats beslutning

Ifølge GOLFBLADETs oplysninger er det Skat, der vurderer hvad ejendommen bruges til og hvilken grundskyldssats, der skal benyttes. Bogense Kommune inddriver Grundskylden, men har ingen indflydelse på vurderingsgrundlaget. Derfor er det ikke muligt for kommunen, at sænke grundskyldssatsen.

Da H.C. Andersen Golf er en privatejet bane, skal der også betales moms af både greenfee-indtægter og medlemskontingenter. Både det og grundskylden kan undgås, hvis en køber lader klubben overtage driften, siger Finn Gramvad til Fyens Stifstidende.

Hvis der ikke melder en køber sig, kan Line Mortensen-banen på H.C. Andersen Golf risikere at blive pløjet op og anvendt til landbrug. Til Fyens Stiftstidende siger Finn Gramvad: ”Jeg har lønudgifter for 250.000 kroner hver måned. Det er mange penge, som jeg kan spare. Og hvis jeg lægger banen om til landbrugsjord, kan jeg også tjene mange penge på det, men det er bare så sørgeligt at skulle gøre det.”

Finn Gramvad, fyldte 75 år i mandags og holdt stor fødselsdagsreception i Støberiet i Bogense. Det er byens nye kulturhus, som han har skabt på havnen, og det agter han at fortsætte med, selvom han er ’skuffet’ over Bogense Kommune, over at ’de åbenbart ikke ønsker, at have en golfbane i kommunen’.

Prisen på 17 mio. kroner for H.C. Andersen Golf omfatter golfbanen, restauranten, H.C. Boxen og maskinparken.

Forrige artikelNicolai Højgaard vandt EM
Næste artikelEM-forventninger
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.