Der synes ikke at være nogen ende på, hvad tvillingerne Nicolai og Rasmus Højgaard kan vinde i år, og Gyttegårds største problem er, hvordan man kan nå at fejre alle triumferne. Nu skal Nicolai spille The Open

De 17-årige tvillinger Nicolai og Rasmus Højgaard går fra triumf til triumf i år. Senest har Nicolai som den tredje danske spiller i historien vundet det individuelle europamesterskab for mænd i -7.
Det skete i Holland, hvor Gyttegård-spilleren førte efter tredje runde og var tre slag foran før det allersidste hul.
De tre slag blev der brug for, da han slog første slag på sluthullet out of bounds, men han holdt sammen på spillet, så resultatet blev den dobbeltbogey, der var råd til. Bl.a. med støtte fra Rasmus, der under sidste runde koncentrerede sig mest om sin bror, styrtede ud på banen, da han selv var færdig, og gik caddie for sin bror på de sidste seks huller. Det betød, at Nicolai kunne få frisk information om vinden på de afgørende huller.
De to danske spillere, der tidligere har vundet denne titel, er Morten Backhausen, der i 1993 vandt efter omspil med Lee Westwood, og Lucas Bjerregaard i 2010.

Den måske vigtigste belønning for mesterskabet er en plads i The Open Championship på Carnoustie, og da dét stod klart, blev Nicolais travle turneringsskema straks ændret, så han stod over i DIAC. Selv om det lyder barsk, bliver EM for hold nok mest opvarmning til The Open, men selv opvarmningen kan måske ende med en guldmedalje!

Modtagelser
Gyttegård har virkelig noget at fejre. Lad os tage brødrenes bedste præstationer i 2018 fra en ende af.
I april blev Nicolai den yngste dansker nogensinde til at vinde en professionel turnering, da han sejrede i Bravo Tours Open på Rømø.
I maj vandt Nicolai Hovborg Kro Open med Rasmus som nr. 3.
Juni blev den helt store måned, da begge brødre var på holdet, der vandt det uofficielle VM for juniorhold i Japan, og Rasmus blev bedst af alle individuelt, hvorefter Nicolai vandt det individuelle EM i Holland.
Efter triumfen i Japan blev der i Gyttegård arrangeret en reception, hvor ikke blot medlemmerne, men også borgmester Ib Christensen, hyldede mestrene.
Efter EM-sejren i Holland mødte en talrig skare fra klubben op i Billund for at hylde Nicolai.

Lad os håbe, at de skal af sted igen efter EM for hold.

Fremtiden
Det er imponerende, hvad de to unge har nået i år, men i Gyttegård er de måske mindre imponeret, for allerede for to år siden startede man Projekt Bonsai, som såvel private som erhvervsdrivende og klubbens elitebudget bakker op om.
Formålet var og er, at Nicolai og Rasmus skal på European Tour i 2020, og med det mål in mente kan man næsten sig, at alt bare går planmæssigt.

Projektets navn kommer af en parallel til de japanske bonsaitræer, der kræver pleje, omhu, tålmodighed, målrettethed og hårdt arbejde, hvis de skal falde ud som ønsket, og uanset ambitionerne er de netop meningen at behandle de to kæmpetalenter præcis så skånsomt.
Lignende projekter har haft succes i England, hvor bl.a. Justin Rose og Ross Fisher er udviklet på denne måde.

Forrige artikelUtrolig maratonrekord af Daniel Nygaard
Næste artikelH.C. Andersen Golf sat til salg
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.