Det begyndte med, at den tidligere professionelle Daniel Nygaards far fik prostatakræft og blev kureret for den. Det fik Daniel til at spekulere over, om han kunne gøre noget for forskningen i prostatakræft, og resultatet blev, at han besluttede at lave en golfmaraton 22. juni på sin hjemmebane Åskov GK.

Han gjorde det i samarbejde med patientforeningen Propa, og man skaffede nogle sponsorer, der ville betale pr. spillet hul. Her lagde Daniel og hans far for med at give 2 kr. pr. hul. Desuden donerede mange præmier til en konkurrence.

Kl. 3.33 gik ud og spillede derefter til kl. 22.40!

I alt gik han 234 huller og gik 208 km. Var TV Midt-Vest ikke dukket op og havde været tre kvarter om at lave en i øvrigt fin reportage, ville resultatet være blevet endnu smukkere.

Eller hvis han havde forberedt sig lidt bedre, for han havde ikke lige fået tænkt over faren for vabler, så han fik en kæmpestor en under venstre fod. Til gengæld spildte han ikke tiden på at spise. Det gjorde han, mens han gik. Buggy var ikke på tale. Det hører ikke med til golf, hvis man kan gå normalt, mener han.

Der var en buggy med som følgebil med mad og tøj, og som gjorde det tydeligere for de øvrige bolde på banen, at her kom han, og så var de instrueret om at lukke igennem. Det skete en lille snes gange.

Det næsten svimlende antal huller kunne han nå, fordi han ikke ret tit skulle lede efter sin bold. Han spiller nemlig fra handicap +0,2, og det er i denne sammenhæng en stor fordel.
De fleste, der laver maratonpræstationer, spiller under 200 huller på en dag, men nu har Daniel Nygaard checket, hvad verdensrekorden for 24 timer er hos Guiness Book of Records. Den er på 401 huller på 24 timer, og den må klart være inden for rækkevidde med anvendelse af alt, hvad der er tilladt, fx boldspottere.

Det økonomiske resultat af maratonen blev 16.558 kr., og med den opmærksomhed, der har været om den enestående præstation, tør GOLFBLADET godt påstå, at det vil blive mere end dobbelt så stort ved en gentagelse.

Forrige artikelVerdens bedste – om mandagen
Næste artikelNicolai Højgaard vandt EM
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.