T.J. Vogel har en helt usædvanlig rekord. Syv gange i denne sæson har han kvalificeret sig til en PGA Tour turnering.

Navnet T.J. Vogel siger ikke ret mange noget, men den 27-årige pro fra Florida kan bryste sig af at være verdens bedste mandagsspiller.

Forklaring: De fleste turneringer på PGA Tour har en mandagskvalifikation, hvor håbefulde deltagere spiller om fire pladser i feltet til ugens turnering, der begynder om torsdagen. Lykkedes det at kvalificere sig, spiller man med om pengene, og det kan være en bagvej ind i det forjættede land. Som ikke-medlem af touren kan man spille sig til et tourkort, hvis man indspiller penge nok til en plads i top125 på pengelisten, og skulle de glippe, kan man sikre sig adgang til Web.com slutspillet med en placering i top 200.

Super scores

T.J. Vogel har i år sat en unik rekord. Ikke færre end syv gange har han kvalificeret sig til ugens turnering via mandagskvalifikationen. Og det vel at mærke med nogle særdeles bemærkelsesværdige scores.

64 i kvalifikationen til  RSM Classic

64 i kvalifikationen til  Honda Classic

63 i kvalifikationen til  Valspar Championship

65 i kvalifikationen til  Wells Fargo Championship

66 i kvalifikationen til  AT&T Byron Nelson

66 i kvalifikationen til  FedEx St. Jude Classic

65 i kvalifikationen til  A Military Salute at Greenbrier

Desværre er det ikke gået helt lige så godt for T.J. i selve turneringerne, men han har dog en delt 16. plads i Valsper Championship. I alt har han klaret cuttet tre gange. Han har inden turneringen på The Greenbriar indtjent over 110.000 $, og har 51 af de formentlig godt 80 FedEx Cup points, der skal til at sikre han en plads i Q-school finalen.

T.J. Vogel har hverken spilleret til  PGA Tour eller Web.com Tour, så det vil være et ægte eventyr, hvis han spiller sig ind via den besværlige mandags kvalifikation. I tre turneringer hidtil på Web.com har han endnu ikke klaret cuttet.

T.J. har spillet 11 turneringer på PGA Tour, og én af dem var The Masters i 2013, som han kvalificerede sig til som amatør. Kort efter blev han pro, men det har ikke været en dans på roser – på nær om mandagen.

Forrige artikelSjælland tog titlerne ved DM i hulspil
Næste artikelUtrolig maratonrekord af Daniel Nygaard
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.