En totalt afsvedet bane er spillernes største udfordring på Simon’s Golf Club, hvor Shipco Masters ligner en succes.

Det kan godt være at engelske Peter Baker fører Shipco Masters i -10 efter to runder i 67 slag, men den tidligere Ryder Cup-spiller flyver alligevel under radaren i forhold til turneringens stjerner; Colin Montgomerie, Ian Woosnam, Paul McGinley, José María Olazábal, vor egen Steen Tinning og feltets eneste kvinde, Laura Davies.

Det var især dem, et talstærkt, men ukendt tilskuerantal, fulgte rundt på turneringens anden runde i stegende hede og bagende sol. Af de seks er det Colin Montgomerie, der klarer sig bedst. Inden finalen er skotten 6 under par på en delt fjerdeplads, fire slag fra toppen. Og målet er klart for søndagens runde:

“Jeg skal forsøge at kom godt fra land. I dag lavede jeg to tidlige birdies og det samme skal jeg i morgen. Kan jeg komme 8 under hurtigt, kan alting ske. Men man skal forstå, at det er et meget stærkt felt. Det er svært at vinde her,” sagde han på et pressemøde sent lørdag, hvor de seks ovennævnte stillede op i højt humør.

Tørt er svært

Spanske José María Olazábal kæmper med spillet, men havde masser af lune og selvironi.

“Jeg forsøger at finde vej fra 1. tee og til klubhuset, så hurtigt som muligt, men tager nogle omveje. Igen i dag var jeg glad for, at så mange var med ude for at finde mine bolde. Jeg fandt noget til sidst, og sluttede med birdie, birdie, eagle. Så tænkte jeg, at nu var den der og gik på træningsbanen i 20 minutter, blot for at konstatere, at det var fuldkommen meningsløst,” jokede spanieren, der var her og der på anlægget i selvskab med en mere solidt spillende Ian Woosnam, der er på 24. pladsen i -1 efter en god 68’er.

“Man skal forstå, hvad der er svært for os professionelle,” sagde tidligere Ryder Cup-kaptajn, Paul McGinley, som sæsondebuterer i Shipco Masters. “Lange baner, der er bløde, er nemme. Til seneste US Open var banen 7.200 meter lang, og blød, og Brooks Koepke vandt i 17-18 under par. Det svære og udfordrende er, når banen er tør og fast. Det er vanskeligt at finde den rigtige længde fra tee fordi bolden ruller så langt. Det er også svært at vurdere slagene ind til greens. Banen her er i fantastisk stand, men enormt tørt og fast,” sagde han. Og Steen Tinning supplerede: “Det giver til gengæld mange muligheder fra tee, for føler man at driveren sidder, kan man slå den, men man kan også bare slå et 5-jern, der nogle steder kan springe langt nok frem til at man har en god længde ind.”

En veloplagt Colin Montgomerie i selskab med GOLFBLADET’s annoncechef Christian Thomsen.

Smil og latter

Især Colin Montgomerie var i sit es. “Mr. Woosnam er her, vi kan bare ikke lige se ham,” sgade han ved indledningen af pressemødet, hvor Woosnam kom lidt  sent, og med slet skjult hentydning til Woosies beskedne højde.

Og Laura Davies og José María Olazábal hyggede sig over at Laura Davies’ ambition var ikke at slutte sidst. “Jeg blev glad, da jeg så at José kom, for så vidste jeg at det blev lettere at indfri min ambition,” sagde hun, og fik et rapt svar: “Jeg har altid været en gentleman!”

“I går var jeg rystende nervøs. Jeg ville så gerne præstere og når man så starter med et par dårlige slag, så sniger nervøsiteten sig ind. I dag var jeg mere afslappet, og så gik det også meget bedre. Jeg glæder mig til i morgen, siger Laura Davies, der gik -1 i dagens runde, og samlet er på en delt 43. plads i +5, mange, mange slag fra sidstepladsen, der er +19. Laura Davies håber, at der kan komme en Senior Tour for kvinderne, og nyder at spille i den afslappede og hyggelige stemning på Staysure Tour.

Finalerunden spilles i morgen søndag og første bold slår ud kl. 8.00. De sidste fire bolde ser sådan ud:

Simon’s medlemmet Lone Bansholt fik Paul McGinleys ‘autograf’, da han ramte hende på knæet på 15. hul. Lone tog det med et smil, for hun er stor fan af McGinley – og fik et billede med ham.

10.50 Des Smyth, Raphael Gomez og Philip Golding

11.00 André Bossert, Tim Thelen og Clark Dennis

11.10 Chris Williams, Gary Marks og Colin Montgomerie

11.20 Paul Eales, Barry Lane og Peter Baker.

Paul McGinley går ud 10.15, Ian Woosnam 9.55, Steen Tinning 9.25, Laura Davies og José María Olazábal i samme bold kl. 8.40.

 

Forrige artikelKom tidligt for at se legenderne tee ud
Næste artikelBaker rykker i front i Shipco Masters på Simon’s
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.