Med fire huller tilbage af South African Open lå Jeff Winther på tredjepladsen i -11 på en placering, der ville kvalificere til deltagelse i The Open 2019. På 15. hul fulgte et par uheldige slag, der til slut gav en dobbeltbogey, og i stedet måtte der et par fine putt til for at redde en 7. plads, karrierens næstbedste (han har en enkelt 2. plads, i øvrigt også i Sydafrika). Aktuelt kan han lune sig ved at ligge nr. 35 på den nye Race to Dubai-liste, og lad os håbe, at han efter nytår kan leve op til det.

Louis Oosthuizen (foto:Getty).

Vinder blev Louis Oosthuizen, og han manglede i den grad en sejr i det nationale mesterskab. Da den kom, var den usvigeligt sikker. Han slutscore på -18 var seks slag bedre end Romain Langasque, Frankrig og yderligere to foran Oliver Wilson, Englang og sydafrikanerne Bryce Easton, Thomas Aiken og Charl Schwartzel.

I Staysure Tours sæsonfinale på Mauritius havde Steen Tinning fået det gale ben først ud af sengen og lå i +4 efter en dobbeltbogey på 12. Så skete der endelig noget positivt: Eagle på 13 og birdie på 16, så dagsscoren blev +1, slutscoren -4 og placeringen nr. 17.

Vinder blev Dennis Clark, USA -23, otte slag foran svenskeren Magnus Atlevi. På Order of Merit sejrede Paul Broadhurst med 538.865 €, mens Tinning blev nr. 32 med 63231 €.

Forrige artikelGolfeuropa skrumper ind
Næste artikelParagolf i Søllerød
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.