Joachim B. Hansen blev lørdag den anden dansker i historien, der har vundet Challenge Tours Order of Merit, som i disse år hedder Road to Ras Al Khaimah. Den første var Thomas Bjørn i 1995, og lad os håbe, at JB Hansen kan gå bare tilnærmelsesvis i Bjørnens fodspor.

98736501 Luke Walker
Joachim B. Hansen vandt Road to Ras Al Khaimah. (c) Getty Images

Hillerødspilleren har haft en fornem sæson og stort set ført Order of Merit hele vejen. I flere måneder så sikkert, at det virkede umuligt, at nogen skulle kunne udfordre hans førsteplads.

Alligevel var der en lillebitte risiko før Grand Finale. Hvis franskmanden Victor Perez vandt, skulle Hansen være i top-19 for at vinde. Han sluttede som nr. 13 i -7 efter en ustabil sidste runde i +3. Havde Perez, hvis fornavn betyder ‘den sejrende’, vundet, havde det aktuelt rakt for danskeren at blive delt nr. 17.

Perez var tæt på omspil om sejren, da han med en birdie på sluthullet nåede til – 16 (-5 for sidste runde), men spanske Adri Arnaus holdt hovedet koldt, gjorde birdien efter og sejrede i -17. Dermed scorede han førstepræmien på 72.000 €, mens Perez fik 47.000. Det betød, at Arnaus rykkede forbi Perez i kampen om andenpladsen, men ingen af de to var i nærheden af JB Hansen i denne slutstilling i toppen: 1. Joachim B Hansen 222.320 point. 2. Arnaus 205.836. 3. Perez 194.236.

Dermed er Danmark sikret fire spillere med ‘normalt’ tourkort i 2019: Thorbjørn Olesen, Lucas Bjerregaard, Søren Kjeldsen og JB Hansen. Thomas Bjørn kan også spille på en særkategori, og så afventer vi spændt resultatet af Q-school, hvor stage 2 er i gang, og flere danskere ligger lunt til at komme med i finalen.

Forrige artikelDGU skal have ny formand
Næste artikelBjerregaard på tærsklen til verdens top-50
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.