31 år efter, at hans far Jacob Rasmussen vandt Danmarks tredje sejr på Challenge Tour spillede Jonathan Gøth-Rasmussen (billedet/ Getty) en koldblodig og stabil sidste runde og forvandlede sin føring før sidste runde af Challenge de Cadiz til sejr.

Når man fører en turnering med tre slag, er man altid bange for, at der kommer en spiller med en fantomrunde bagfra, og det oplevede Jonathan Gøth-Rasmussen også i sidste runde af Challenge de Cadiz. Ireren Gary Hurley kom susende og lå efter 12 huller i -6 og -14 i alt. Han var dermed kun et enkelt slag bag danskeren, men de færreste formår at spille fejlfrit gennem 18 huller, og det lunede, da Hurley fik bogey på 15, så afstanden igen var to slag.

Den afstand blev holdt frem til sidste hul, der lidt usædvanligt var par-3. Her fik Hurley birdie, men par var nok for Gøth-Rasmussen, som dermed vandt Danmarks sejr nr. 30 på Challenge Tour og den tredje i år. De to første stod Rasmus Neergaard-Petersen for, og han leverede i øvrigt også en udmærket præstation i Cadiz. Efter en skidt første runde klarede han cuttet og spillede sig videre frem, så han blev nr. 17 i -7 efter en søndagsrunde i -5.

Slutstillingen i toppen blev: 1. Jonathan Gøth-Rasmussen -15. 2. Gary Hurley -14. 3. Christofer Rahm, Sverige og Deon Germishuys, Sydafrika -12.

Hamish Brown og Peter Launer Bæk sluttede som delt nr. 26 i -6.

Forrige artikelBjørn nummer seks, Nanna nummer 37 og Scheffler i kontrol
Næste artikelLinn Grant hentede 12 slag på stakkels Sebastian Söderberg
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.