Sebastian Söderberg startede en afsindig sidste runde af Volvo Car Scandinavia Mixed i Helsingborg i -21. Linn Grant (billedet/ Getty) begyndte i -10, og intet tydede på, at de to kunne komnme til at kæmpe om sejren.

Grant, der vandt turneringen for to år siden, gik imidlertid veloplagt til sagen, spillede de første ti huller i -6 i opvisningsstil, men så fulgte nogle huller, hvor marginalerne var imod, før hun på 18 fra en skråning chippede bolden direkte i hul til en syvende birdie og en slutscore på -17.

Stadig var der intet, der tydede på, at Söderberg ville komme tilbage til hende, men han var efterhånden syg af nerver og nærmede sig. Da en af dagens adskillige byger stod ned i stænger, tænkte man, at det måske kunne genere ham, men trods et dårligt udslag på hul 16 slog han under disse betingelser et slag, der alligevel gav ham par.

Han bevarede et slags forspring med par på par-3-hullet 17, hvor han endog var tæt på birdie, og han kom godt fra tee på 18 par-4, mens Grant holdt sig i gang på driving range uden større forhåbninger.

Så havnede Söderbergs andet slag i et dårligt leje i bunker, næsten dækket af sand, og bolden var ikke til at få tæt på flaget, men alle regnede med et toputt og omspil.

Det første putt efterlod imidlertid et bogeyputt på en lille meter for omspil, men så fik man at se, at en hestesko ikke altid giver held. Bolden smuttede rundt og kom tilbage. Pludselig var Grant vinder uden omspil.

Publikum var lammet, på driving range troede Grant så lidt på sit held, at hun på det nærmeste også var lammet, men det var rigtigt. Hun havde præsteret dagens suverænt bedste runde, og Söderberg sammen med et par mere dagens dårligste. For første gang i DP World Tours historie havde en spiller hentet 11 slag – og endda vundet uden omspil. Linn Grant kunne næsten ikke glæde sig, men det kom efterhånden! Nu er hun den eneste kvinde, der har vundet på DP World Tour – og endda to gange. I forbifarten kan vi huske, at Emily Pedersen er den eneste kvinde, der har vundet på ECCO Tour.

Nicole Broch Estrup (foto: Jesper Vinzents)

Nicole Broch Estrup havde en fin søndag, som hun spillede i -4, og hun sluttede som en smuk nr. 7 i -12, mens Rasmus Højgaard efter en runde i -2 blev delt nr. 20 i -10.

Forrige artikelJonathan Gøth-Rasmussen vandt Challenge de Cadiz
Næste artikelSpændende nat: Bjørn nr. 4, Koerstz Madsen nr. 12 og utrolig sejr til Linnea Ström
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.