Sjældent har Masters set så åben ud på forhånd, og Tiger Woods’ – endelig! – vellykkede comeback sikrer større medieinteresse end i mange år

Tiger er tilbage for fuld musik. Der har været eksperter nok, der har afvist, at han var på plads, men det kan de ikke gøre længere. I sine to seneste turneringer har han i stærkt selskab en 2. og en 5. plads, og han har leveret sublime slag som i de gamle dage.
Publikum har været euforisk. Man har ikke behøvet at se på sin tv-skærm for at vide, hvornår det var hans bold, der var sendt af sted – de elektriske reaktioner har røbet det.
Tv-ratings er vokset med omkring 50% i de turneringer, hvor han har været med, og på verdensranglisten er han på nippet til at komme tilbage i top-100 efter at være startet året som nr. 666. Især, fordi han har formået at putte stort set perfekt, især inden for tre meter, men …
… hvis han dog bare kunne styre sin driver! Det er intet nyt problem, at driveren har det med at sprede boldene, og Woods har faktisk vundet en The Open uden at bruge sin driver.
Det samme kan måske ske på Augusta National, hvor han kender hvert græsstrå, og hvor han kan få fuldt udbytte af sin evne til at få boldene til at makke ret. Ingen vil afvise, at Tiger endelig kan komme nærmere på Jack Nicklaus’ 18. majorsejre, men hvis du er gambler, skal du ikke spille på det. Odds er nemlig alt for dårlige, fordi alle hans fans ønsker, at han skal vinde, og sætter deres penge på ham.
Garcia ikke favorit
Bookmakere er følelseskolde. Lader de egne ønsker løbe af med sig, tjener de ingen penge, så når man skal finde favoritter, er det en god ide at studere deres odds-lister, hvor de fx ikke giver så meget for Sergio Garcia, der ellers også kender banen perfekt, og som i år er titelforsvarende. Han giver – sammen med Hideki Matsuyama, som ikke har kunnet få køllerne til at makke ret endnu i år – pengene 28 gange igen, hvis han vinder.
Måske regner bookmakerne med, at han ikke sover så godt, hvis hans baby Azalea er i nærheden!
Favoritterne
Hvem er da bookmakernes favorit til at udfordre Tiger, som kun giver pengene ni gange igen, og lade sig iføre den grønne jakke af Garcia?
Toppen ser således ud: Rory McIlroy 8/1. Woods og Dustin Johnson 9/1. Justin Thomas 10/1. Jordan Spieth 11/1. Jason Day og Justin Rose 14/1. Phil  Mickelson 16/1. Rickie Fowler 20/1. Bubba Watson 22/1. Paul Casey 25/1. Matsuyama og Garcia 28/1. Tommy Fleetwood 33/1. Henrik Stenson 40/1. Adam Scott og Thomas Pieters 50/1.
McIlroy spillede uimodståeligt godt, da han afgjorde Arnold Palmer Invitational til sin fordel. Han virkede selvsikker og stabil, og kan han holde den stil, kan man næsten ikke forestille sig, at han ikke vinder.
Problemet er, at sådan har flere af konkurrenterne også haft fornemme opvisninger i nogle af årets tidlige turneringer: Dustin Johnson og Justin Thomas i særdeleshed, men så var der jo også Phil Mickelson, der efter flere stabile turneringer gik helt til tops i WGC Mexico Championship – og han kender Augusta Nationals luner så godt som nogen.
Jason Day synes på vej tilbage i sin bedste form, mens til gengæld Justin Rose har svigtet i de seneste turneringer, når det virkelig gjaldt.
Paul Caseys flotte sejr i Valspar Championship druknede næsten i Tigers 2. plads, men måske skyldtes den også lidt, at han var tidligt ude i finalerunden og havde de bedste forhold.
Tommy Fleetwood og Henrik Stenson har begge spillet, der skal til, men holder de virkelig til fire runder Masters?
Outsidere
Skal vi finde nogle spillere, der har en realistisk chance for at vinde, og som odds-sætterne synes at have undervurderet, så går vi til Patrick Reed, der giver 66/1, Bryson Dechambeau til samme odds, og måske især Kiradech Aphibarnrat, som giver pengene 125 gange igen. Han er en spiller, der ikke lader sig påvirke af ydre omstændigheder, og som tilsyneladende altid er med i toppen.
Hvis du vil have pengene 2000 gange igen, skal du spille på Mike Weir, men gad vide, om pengene ikke trods alt er givet skidt ud.

Forrige artikelMasters: Rae’s Creek
Næste artikelIkke altid bowling – ikke altid golf
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.