Både PGA Tour og European Tour spiller ørkenturneringer i denne uge – den ene en traditionsrig folkefest, den anden en ny, kontroversiel turnering

Mens PGA Tour lægger op til den store fest i Scottsdale, Arizona i det der derovre kaldes ’Super Bowl weekend’ byder European Tour på den første professionelle golfturnering nogensinde i Saudi-Arabien.

Begge turneringer er temmelig kontroversielle. I Scottsdale fordi man spiller i ’ verdens største øltelt’, hvor flere hundredetusinde tilskuere nærmest skaber en festivalstemning, ikke mindst omkring det ikoniske 16. hul, der har tribuner hele vejen rundt, der rummer 20.000 tilskuere. Hvis man forbinder golfturneringer med tavse tilskuere, der andægtigt applauderer et godt slag med en stilfærdig klappen, så giver Waste Management Phoenix Open en helt anderledes – vild – oplevelse. Det er nogenlunde som Jyske Bank Boxen i Herning til VM-finalen i søndags gange 100! Søndag fortsætter festen med finalen i Amerikansk Football, kaldet Super Bowl.

Ingen politik, tak!

Mindre vildt vil det formentlig gå for sig på Royal Greens G&CC i King Abdullah Economic City i Saudi-Arabien, hvor det enevældige muslimske monarki i oliestaten har købt sig ind på European Tour for første gang. Her er øl og spiritus totalt forbudt, og man vil næppe komme til at se kvinder blandt de formentlig ret få tilskuere.

De seneste måneder har Saudi-Arabien været under stærkt pres fra den vestlige verden på grund af drabet på journalisten Jamal Khashoggi i Istanbul i oktober. Et drab, der angiveligt var direkte beordret af landets kronprins Mohammed bin Salman. Professionelle golfspillere lader sig dog ikke påvirke af politiske spørgsmål, og det er lykkedes at få alle de tre højest placerede på verdensranglisten til start. Justin Rose, Brooks Koepka og Dustin Johnson fører an i et meget stærkt felt, der også tæller danskerne Søren Kjeldsen, Thomas Bjørn, Thorbjørn Olesen, Joachim B. Hansen og Jeff Winther. Justin Rose har udtalt om sin optræden i Saudi-Arabien: “Jeg er ikke politiker, jeg er professionel golfspiller og jeg ser frem til at udbrede kendskabet til golf i et nyt land, og glæder mig til at opleve Saudi-Arabien”.

Rahm forsvarer titel

Trods fraværet af verdens tre bedste, er Waste Management Phoenix Open dog stadig stærkere besat end Saudi Invitational og giver således 56 verdensranglistepoints til vinderen mod 48 i Saudi-Arabien. I Scottsdale vil fokus primært være på den forsvarende mester Jon Rahm (foto), den førende på FedEx Cup ranglisten, Xander Schauffele, Justin Thomas, Rickie Fowler, Matt Kuchar og Ryder Cup-spillerne Bubba Watson, Webb Simpson, Tony Finau og Phil Mickelson samt det nye store håb, Cameron Champ.

Se en lille video fra PGA Tours optakt til Waste Management Phoenix Open her.

Man kan se Saudi International på Viasat Golf og Viaplay fra kl. 9.00 torsdag og fredag og fra 10.30 i weekenden med Michael Lermark som kommentator. Waste Management Phoenix Open kan følges på Eurosport 2 og GolfTV torsdag-fredag fra kl. 21, mens man kun kan følge finalerunderne lørdag og søndag fra kl. 19 med abonnement på GolfTV. Jesper Knudsen kommenterer alle fire dage, i weekenden med assistance af Andreas Hartø. På GolfTv er der også Featured Groups fra kl. 16.15.

Foto: Getty Images.

Forrige artikelMade in Denmark søger frivillige
Næste artikelPieters topper i Saudi
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.