Joachim B. Hansen bedste dansker i en usædvanligt underholdende 3-bold.

Belgiske Thomas Pieters fører efter første runde af den omdiskuterede Saudi International på Royal Greens G&CC i Saudi-Arabien. Den tidligere Made in Denmark-vinder gik en fejlfri runde i 7 under par 63 og har to slag ned til en gruppe på seks spillere, her i blandt rutinerede Ross Fisher og den ret ukendte englænder med et navn, som kan lede tankerne hen på en krimi af Agatha Christie; Alfie Plant.

Alfie Plant var tidligt ude i bold med Shaun Norris og vor egen Joachim B. Hansen og i det stærkt besatte felt, der tæller fire af verdens fem bedste spillere lige nu, har de sikkert ikke fået meget opmærksomhed. Men det skulle vise sig at være dagens i særklasse mest underholdende 3-bold på anlægget.

Lurede på 59’er

De startede runden på bag9, og da de første ni huller var spillet, havde de fordelt ikke færre en 14 birdies og tre bogeys mellem sig. Alfie Plant var 7 under par efter 9 huller og tankerne om en 59’er lurede. På bag9 satte Joachim først trumf på, fire birdies mere på de første fem huller, så var han i -6, blot ét slag fra Plant. Desværre vendte lykken for dem begge. Joachim fik tre bogeys i træk fra 6. hul og måtte nøjes med delt 16. plads i -3, mens Plant løb tør for birdies og lavede to bogeys for en 65’er. Tredjemanden Shaun Norris deltog også aktivt i løjerne og klemte sig ind mellem de to andre med syv birdies og tre bogeys for en 66’er. Jo, der var gang i den bold og de skal jo ud sammen igen i morgen eftermiddag, måske med lidt fokus fra tv-selskabet, da alle er med fremme.

Beskeden danskerdag

Jeff Winther er næstbedste dansker på delt 46. plads i -1, mens Thorbjørn Olesen er lige indenfor cuttet i par efter at have fået en triplebogey allerede på 3. hul. Han fik baghjul i en af dagens stjernebolde med Ian Poulter og sidste uges vinder Bryson DeChambeau, der begge gik -2.

Søren Kjeldsen er delt 97 i +2 og Thomas Bjørn delt 108 i +3, begge med en dobbeltbogey på 6. hul. Verdens nummer 1, Justin Rose, der kommer direkte fra en sejr på Torrey Pines i Californien, ligger side om side med Thorbjørn i par.

Følg livescoring her.

Foto: Getty Images.

 

Forrige artikelKlar til de store ørkenfester
Næste artikelTre mand i front
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.