Nyprofessionelle Fie Olsen har sat sig selv på andele.

I december valgte 21-årige Fie Olsen at tage skridtet over i de professionelle golfspilleres rækker og for den unge nordsjællænder fra Hillerød Golf Klub er målet en karriere på LPGA i USA.
Denne sæson kommer dog primært til at bestå af turneringer på LET Access Tour og Swedish Golf Tour, for Fies forsøg på at kvalificere sig til Ladies European Tour via Q-school i januar blev ingen succes.

”Ja, det blev lidt af en mavepuster. Ikke fordi jeg syntes at niveauet var specielt højt, men jeg spillede simpelthen bare ikke godt,” siger den ærlige pige, der blev student for halvandet år siden og nu vil satse 100 procent på golfspillet.
For at skaffe penge til at udleve den professionelle drøm, har Fie Olsen sat sig selv på andele. En model, der giver dem, der investerer et beskedent beløb i hende mulighed for at tjene noget af investeringen tilbage.
”Jeg har også helt almindelige sponsorer, men for at gøre det lidt mere attraktivt at sponsorere mig, har jeg udbudt nogle andele, hvor man for 2.500 kr. køber 0,5 procent af mine præmieindtægter. Det giver andelshaverne en mulighed for at vinde nogle af deres penge tilbage igen,” siger Fie Olsen. Modellen blev også brugt af Lucas Bjerregaard, da han blev professionel og førte til en frygtelig ballade, men det er Fie Olsen godt klar over og hun har taget sine forholdsregler.
”Jeg har udbudt 200 andele, men så mange får jeg ikke solgt og det er heller ikke meningen,” siger hun.
Hun har fået vigtig sparring af klubkammeraten Nicole Broch Larsen om erfaringerne som nystartet professionel og hun har også talt med Emily K. Pedersen, der rådede hende til at satse på LPGA-kvalifikationen med det samme.
”På det tidspunkt havde jeg allerede tilmeldt mig LET-kvalifikationen, men hvis jeg føler at spillet udvikler sig i den rigtige retning, vil jeg overveje at forsøge mig i USA sidst på sæsonen. Selv hvis jeg ikke opnår et kort til LPGA Tour, så vil et kort til Symetra Tour stadig være bedre end LET,” siger hun.

Har du lyst til at investere i en andel i Fie eller sponsorere hende på anden måde, så kan du kontakte hende på en mail; fieolsen@outlook.com.

DEL
Forrige artikelNy golfring
Næste artikelEverys yndlingsbane
Avatar
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.