Jeff Winther gav ingen blottelser i sidste runde og sikrede med en sikker slutrunde i -3 til samlet -23 såvel en 3. plads som for tredje år i træk en fornyelse af sit European Tour-kort på Q-school, mens en dødtræt Anders Hansen mistede sit med bogeys på de to sidste huller, og Martin Leth Simonsen kom deprimerende tæt på nå frem i top-25.

Martin Leth Simonsen

Martin Leth Simonsen blev den, der gav danskerne det store gys i sidste runde af Q-school på spanske Lumine.

Først sent på runden, for med tre huller tilbage lå han i -12, men så sluttede han med tre birdies og kunne se sit navn ud for placeringen nr. 25, der ville give tourkort. Det skyldtes bl.a., at norske Kristoffer Reitan var gået ned med dobbeltbogey fulgt af tre bogeys på fire huller i rap, ligesom englænderen Ben Evans havde fået gummiarm med +4 på hullerne 11-15. Også spanske David Borda og engelske Chris Hanson lå på skrænten nedad.

Såvel Reitan som Borda og Evans fik stabiliseret deres spil hurtigt nok til at krybe frem på -16, som dermed blev det væsentlige tal, mens Simonsen sluttede som delt 28 efter en fornem indsats, der lover godt for det kommende år.

Ærgerligt var det for Anders Hansen at miste kortet på de to sidste huller. En fejl i scoringen gjorde dagen mere spændende for dem, der fulgte med på nettet, end det i virkeligheden var. Han havde fået en bogey på hul 3, der var ført som par, og derfor lå han på nettet inden for cutgrænsen, hvor han det meste af dagen lå lige uden for.

Christian Gløert sluttede med en runde i -9 og blev nr. 63, mens Nicolai Tinning blev nr. 67 i -8. Begge er formentlig fint tilfredse med deres kort til Challenge Tour.

Blandt dem, der ikke klarede at forny kortet, var foruden dem, der faldt allerede ved første cut, nu også Jose Felipe Lima, Gregory Bourdet, Gregory Havret m.fl.

Forrige artikelSimon´s Golf Club hædret
Næste artikelGolf langs Sortehavets kyst
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.