Stor opmærksomhed omkring Augusta National Women’s Amateur.

For første gang lagde Augusta National Golf Club bane til en turnering for kvinder. Augusta National Women’s Amateur blev afviklet for første gang ugen inden Masters med et internationalt felt af verdens bedste kvindelige amatørspillere – desværre ingen danskere.

I bedste Masters-stil blev finalerunden slået i gang af fire af kvindegolfens mest legendariske skikkelser Nancy Lopez, Annika Sörenstam, Se Ri Pak og Lorena Ochoa, og turneringen blev et spændende opgør mellem verdens p.t. bedste amatør 21-årige Jennifer Kupcho fra USA, og mexicanske María Fassi, som førstnævnte vandt.

Turneringen fik selvfølgelig stor opmærksomhed, men på godt og ondt. Mange fandt det noget besynderligt, at de første to runder blev spillet på et nærliggende resort, og at kun de 30, der klarede cuttet, fik lov at spille Augusta National. Tilmed blev prøverunden for dem lagt mellem anden og tredje runde.
Det faldt heller ikke i god jord hos LPGA, at Augusta National Golf Club havde valgt at lægge turneringen lige overfor kvindernes major ANA Invitational, der typisk har deltagelse af de bedste kvindelige amatører.

Mange mente, at ANWA kun var et smart reklamestunt fra Augusta National Golf Clubs side, og at det ikke var det store skidt frem for kvindegolfen, som arrangørerne havde annonceret. Ikke desto mindre fik turneringen masser af positiv mediebevågenhed, og kritikerne blev i store træk overhørt.

Forrige artikelStor golfturnering afholdt på Møn!
Næste artikelRold Skov Golfklub
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.