Thorbjørn Olesen blev faktisk nr. 7 delt og ikke nr. 8. Hvad mange ikke noterede sig, fordi Omega Dubai Open var slut, var to strafslag, der blev tildelt Li Haotong, fordi hans caddie tilsyneladende var med til at line ham op ved et putt.

Omega Dubai Desert Classic - Day Four Getty Images
Li Haotong gik sidste runde i førerbold med Bryson DeChambeau og fik to strafslag efter runden (foto: Getty).

 

Forseelsen, der først er blevet strafbar efter de regler, der trådte i kraft ved nytår, fandt sted på sidste huls green. Caddien stod umiddelbart bag ham, da han tog sin stance, og det er ikke tilladt længere.

Li Haotong rykkede dermed ned som delt nr. 12 i stedet for delt nr. 3 og fik omkring 100.000 € mindre i præmie.

Reglen er indført, fordi der var udbredt utilfredshed med, at især kvinderne på LPGA lod deres caddies læse deres putts og line dem op, så det var overraskende, at den første, der blev straffet for forseelsen, skulle findes på European Tour.

Den spiller, de fleste tænkte på, når talen var om line up, var Lydia Ko, der altid lod sin caddie læse sine putts og derefter line sig op. Pudsigt nok har hun puttet betydeligt bedre efter, at hun er blevet tvunget til selv at klare den sag.

Bemærk for resten, at man nu får strafslag i stedet for straffeslag!

Forrige artikelTirsdagsanekdoten
Næste artikelLær alt om golf
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.