Golf er blevet en rigtig populær sport som flere spiller. Det er ikke kun de ældre, som spiller det mere, sporten er blevet rigtig populær blandt unge. Men hvordan er det nu lige begreberne i golf er? Og kan man selv komme til at spille det?

Her kommer en beskrivelse af de forskellige golfbegreber og en guide til, hvordan du kan begynde at spille golf.

De tekniske begreber

Når man spiller golf, findes der rigtige mange forskellige tekniske begreber og det er langt fra alle man bruger hele tiden eller kan huske. Men her kommer en beskrivelse af nogle af de essentielle.

Slag

 • Albatros – Er tre slag under par på et hul, hvilket er sjældent.
 • Birdie – Er et slag under par på et hul.
 • Blindt slag – Er et slag, hvor man ikke kan se hvor hullet er.
 • Bogey – Er et slag over par på et hul.
 • Dobbeltbogey – Er to slag over par på et hul.
 • Drive – Første slag på et hul.
 • Eagle – Er to slag under par på et hul.
 • Hole-in-one – Når man er så god, at man skyder bolden direkte i hul på et slag.
 • Luftslag – Når bolden ikke rammes, men stadig tæller som et slag.
 • Pull – Et slag, hvor bolden går i en lige linje til venstre om målet.
 • Top – Er et slag, hvor bolden rammes på den øverste halvdel.

Dette er blot nogle af alle de begreber, der findes i golf.

Kom selv til at spille golf

Golf er heldigvis en sport, hvor de fleste kan være med. Det kræver ikke en enorm viden, at lære og spille golf og mange har jo haft spillet minigolf. Ikke at det er i nærheden af almindelig golf. Men det gør, at man ved hvad det hovedsageligt drejer sig om. Man har en kølle, en golfbold og et hul man skal ramme. Det samme gælder i golf, her er der bare længere afstand hen til hullet.

Man kan få prøvemedlemskaber i langt de fleste golfklubber, så man kan se om det er noget for en. Ofte kan golf være rigtig dyrt og afhængigt af, hvilken klub og hvor stor populariteten er, kan et medlemskab typisk ligge på mellem 200 og 1500 kr. Man kan dog være heldig at nogle klubber har gratis prøveperioder med medlemskab dertil.

Når man får et midlertidigt medlemskab og har betalt det, kan man som regel få adgang til tre måneders forløb, hvor praktisk og teoretisk undervisning er muligt. På den måde kan man lære at spille golf og reglerne hertil hurtigt. Golf kan spilles af alle aldre.

Få god motion samtidig

Ofte når man spiller golf, går man rigtig meget rundt, hvilket er god motion. Samtidig får man bevæget en del muskler når man svinger køllen, som kan give ømme men stærke muskler i ben, baller og arme. Ofte antages det, at det er herre med ølmave som spiller golf, men det er langt fra sandheden.

De fleste der spiller golf har nemlig god kondition og kropsstørrelse. Det burde være muligt at dyrke lige det motion og sport man gerne vil, det er derfor muligt at optage et lån på lendme.dk, så du får råd til alt det du gerne vil dyrke, men ikke har råd til lige nu. Ens sundhed burde ikke være begrænset.

Artiklen er sponsoreret

Forrige artikelLi Haotong straffet for caddies line up af putt
Næste artikelMade in Denmark søger frivillige
Golfbladet.com
Golfbladet er Danmarks største golfavis, som nu også tilbyder et digitalt univers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser samt anmeldelser af udstyr, baner og rejser.