Lucas Bjerregaard startede og sluttede moving day i PGA Championship dramatisk, men regnskabet kom til at gå lige O-P op. Han indledte birdie, dobbeltbogey, bogey, eagle. Ingen pars, men samlet par, og i resten af runden blev det til to bogeys, som begge blev udlignet med birdies.

Da han på 17 par-3 var havnet i en greenbunker og fik bogey, lignede det +1 for dagen, men på sidste hul holede han et putt på 18 meter.

På den svære Bethpage Park var par nok til at avancere ti pladser, så nordjyden nu er nr. 16, mens Thorbjørn Olesen med en runde i +1 og samlet +4 faktisk røg ni pladser fremad, så han nu er nr. 48.

I spidsen var Brooks Koepka det meste af runden under par, men sluttede med dette resultat og fører stadig i -12. Luke List var på et tidspunkt i -7, men til slut delte fire spillere andenpladsen i -5: List, Dustin Johnson og overraskelserne Harold Varner III samt Jazz Janewattananond. Sjettepladsen deles af Hideki Matsuyama og sidste års vinder af Made in Denmark, Matt Wallace , begge -4.

Søndagen bliver neglebidende spændende for Bjerregaard, der såvel kan sikre sit PGA-kort for 2020 som komme frem på sin hidtil bedste placering på Verdensranglisten. Han er aktuelt nr. 44 og har været nr. 42. Nu bliver næste trin at være i top-40.

Forrige artikelTredjeplads til Niklas Nørgaard Møller
Næste artikelHole in one redder Bjerregaards sidste runde
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.