Lucas Bjerregaard stjal billedet i en halv times tid under sidste runde af PGA Championship på Bethpage Park, da han på et særdeles kritisk tidspunkt slog det perfekte slag. Han var i + 4 og birdieløs for runden, der blev spillet i en ubarmhjertig blæst, da han sendte sin bold af sted på 17. hul. 150 m senere landede den på green, hoppede en enkelt gang og gik lige i hul.

Et animeret publikum gik amok rundt om green og var ikke til at standse i den tid, det tog danskeren at nå frem. Da det skete (billedet), forstærkede det bifaldet, mens hans spillepartner, Lucas Glover, der var havnet i bunker, sendte sin bold på kanten af green — hvorfra den løb den lange vej ind til flaget og i hul.

Par på hullet var tre. Nu spillede Bjerregaard og Glover samlet hullet i tre, og de mange tilskuere, af hvilke en del var noget overrislede, var euforiske.

Desværre kunne Bjerregaard ikke slutte med par eller bedre på 18. Han missede sit parputt og var for så vidt stadig birdieløs i sidste runde, så puha, hvor den eagle lunede. Hans placering i +3 bliver med sikkerhed i top-20, men han rykker formentlig ikke meget fremad på Verdensranglisten. Til gengæld har han igen gjort grundigt opmærksom på sig på PGA Tour, og han har en lang eftermiddag foran sig, hvor han skal give mange interviews, mens sejren afgøres mellem Brooks Koepka og Dustin Johnson.

Han gav hurtigt et til Viasat Golf og sagde bl.a., at

– det var dejlige ti minutter på en dag, hvor det var ret forfærdeligt.

– Det var fedt, og så holede Lucas fra bunker bagefter, så vi næsten ikke vidste, hvad der foregik.

Bjerregaard fastslog, at det hole-in-one kom på et meget fint tidspunkt i en hård uge med et langt sejt træk og sagde om det endelige resultat:

– Alt i alt en OK uge, og nu ser jeg frem til Made in Denmark.

Thorbjørn Olesen gik tidligt på dagen i +7 og sluttede i +11 som nr. 64.

Forrige artikelLucas Bjerregaard nr. 16
Næste artikelKoepka måtte slås for sin sejr
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.