Brooks Koepka vandt sin fjerde major af de seneste otte, da han i PGA Championship på Bethpage Park holdt til mål trods åbenlyse problemer på sidste rundes bag-9.

Dustin Johnson formåede at gøre afslutningen spændende, men bogeys på 16 og 17 kostede chancen for omspil eller sejr. Hans angreb fik dog endelig Koepka til at reagere og vise voldsom begejstring, da sejren var i hus (billedet).

Sidste runde blev spillet i en hård og ubarmhjertig blæst, der betød, at Lucas Bjerregaards +3 var omkring gennemsnitsscoren for dagen. De fleste af spillerne i toppen droppede som sten ned gennem stillingen. En af dem, der holdt snuden oven vande, var Matt Wallace, der i den kommende uge skal forsvare sin sejr i Made in Denmark og kommer med en fornem delt tredjeplads i en major som reference.

Slutstillingen i toppen blev: 1. Brooks Koepka, USA – 8. 2. Dustin Johnson, USA -6. 3. Matt Wallace, England og amerikanerne Patrick Cantlay og Jordan Spieth -2. 6. Luke List, USA -1.

Bjerregaards slutresultat blev en glimrende 16. plads, som næppe giver større avancement på Verdensranglisten, men med sit hole-in-one på 17 blev han endnu engang en af dem, alle talte om, og han skal nok fortsætte vejen mod verdenstoppen.

Meget gerne ved at blive første danske vinder af Made in Denmark om en uge.

Forrige artikelHole in one redder Bjerregaards sidste runde
Næste artikelTirsdagsanekdoten: Hvorfor golf ikke er opfundet i Skotland
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.