Lucas Bjerregaard tilbage i Top50 i verden efter delt 12. plads i Honda Classic.

Med en bogeyfri runde i 3 under par, avancerede Lucas Bjerregaard 27 pladser til en delt 12. plads i Honda Classic, og det fornemme resultat havde en ekstra bonus for nordjyden. Den betød nemlig, at han lige akkurat fik verdensranglistepoint nok til at vende tilbage til Top50 på verdensranglisten, og dermed er sikret en plads i The Players på TPC Sawgrass fra 14.-17. marts.

Alene det at spille PGA Nationals Championship Course i Palm Beach Gardens uden at lave en bogey er en præstation. Banen hører til de sværeste på hele PGA Tour, hvilket en vinderscore på 9 under par for de fire runder da også er et tydeligt bevis på. Selv ikke finalerundens absolut bedste spiller, Ryan Palmer (63’er – 7 under par), kom rundt uden en bogey, men fik dog en delt 4. plads ud af storspillet.

Overraskende vinder

Ukendte Keith Mitchell modstod på imponerende vis et stærkt angreb fra verdensstjernerne Brooks Koepka og Rickie Fowler og vandt sin første sejr på PGA Tour. Også for ham var der en særdeles velkommen ekstra bonus oveni præmiepenge og FedEx Cup-points. Han kvalificerede sig nemlig med sejren til The Masters i april.

Ny nummer 1

Hverken Justin Rose eller Dustin Johnson spillede i denne uge, og det betød, at førstepladsen på verdensranglisten igen skiftede ejermand. Johnson overhalede Rose med 0,0008 point og er ny verdensetter. Brooks Koepka og Rickie Fowlers delte andenplads betød at de avancerede en plads hver til hhv. nummer 3 og 7. Keith Mitchell rykkede med sejren i Honda Classic op fra nummer 162 til nummer 68 i verden, og fra nummer 102 til nummer 17 på FedEx Cup ranglisten, der fortsat føres af Xander Schauffele.

Foto: Getty Images

Forrige artikelDet glippede for JB på sidste hul
Næste artikelHaderslev samarbejder om biograf og bacon
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.