For første gang skal Made in Denmark spilles i maj og det er da også vor egen turnering, der stjæler tv-billedet i denne uge på de store tours.

Viasat Golf/Viaplay har rettighederne og sender massivt fra Himmerlands Backtee Course, hvor vore egne stjerner Lucas Bjerregaard og Thorbjørn Olesen hører til blandt de højest rangerede spillere i det, der vist nok bliver det stærkeste felt i Made in Denmarks endnu ret korte historie.

Stjernen over dem alle er den forsvarende mester Matt Wallace, der kommer til Himmerland direkte fra en delt 3. plads i PGA Championship og som nummer 25 på verdensranglisten. Kun én spiller har nogensinde stillet op i turneringen med en bedre verdensranglisteplacering – hvem det var, kan du læse nederst i artiklen.

Alle fem tidligere vindere af turneringen er i øvrigt til start; udover Matt Wallace er det Marc Warren, David Horsey, Thomas Pieters og Julian Suri. Sidstnævnte var i øvrigt formelt set stadig Challenge Tour-spiller, da han vandt i 2017, og er et bevis på, at også spillere, der er knapt så højt rangeret i det europæiske golf-hierarki, godt kan vinde turneringen.

Matt – i sokkerne

Hvis Matt er lidt mat i sokkerne, efter en andenplads i England i forrige uge og tredjepladsen i New York i søndags, kan man godt forstå det, og det er derfor langt fra sikkert, at han kan leve op til favoritværdigheden. Det samme kan man sige om både Lucas og Thorbjørn, der begge måtte kæmpe hårdt under vanskelige forhold i søndags, og det kunne åbne nogle muligheder for andre spillere i feltet.

PGA Tour fortsætter med den traditionsrige turnering på The Colonial i Fort Worth i Texas. I år har turneringen ny titelsponsor og hedder Charles Schwab Challenge. Her er der samlet et stærkt felt med bl.a. den forsvarende mester Justin Rose, Jordan Spieth, der tilsyneladende er ved at finde formen igen, Xander Schauffele, Jon Rahm og Francesco Molinari. Denne turnering kan følges på GOLFTV og nu hvor European Tour er på europæisk grund, så passer det med at man nærmest bare kan klikke fra det ene til det andet.

De andre tours

Ladies European Tour lægger vejen omkring den skønne Evian Golf Club til den lille Jabra Ladies Open, der har et mix af LET og LETAS Tour spillere med bl.a. Beth Allen, Meghan MacLaren og Marianne Skarpnord blandt de umiddelbare favoritter og med Emily K. Pedersen i fortsat søgen efter det niveau, der gav hende et wild card til Solheim Cup for mindre end to år siden.

Endelig spilles der på både på Challenge Tour og Web.com Tour. Sebastian Cappelen er eneste danske islæt på sidstnævnte i Evands Scholars Invitational i Illinois, mens Rasmus Højgaard, Mark F. Haastrup, Martin Ovesen Benjamin Poke og Marcus Helligkilde jagter vigtige points i kampen om at kvalificere sig til næste års European Tour i D+D Real Czech Challenge på Kaskáda Golf Resort i Tjekkiet.

Foto: Getty Images

Forrige artikelTirsdagsanekdoten: Hvorfor golf ikke er opfundet i Skotland
Næste artikelHole in one til Martin Leth Simonsen på 16
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.