Oak Hill Country Club i Rochester i upstate New York er vært for sæsonens anden major, The PGA Championship, der starter torsdag, og for første gang i rigtigt lang tid er der ikke bare dansk deltagelse, men hele tre danskere i det 156 spillere store felt.

Thorbjørn Olesen, der rykkede op som nummer 84 i verden efter sin tredjeplads i Belgien i søndag, får følgeskab af tvillingerne Rasmus og Nicolai Højgaard, der er hhv. nummer 119 og 109 i verden, og som, måske lidt kontroversielt vil nogle mene, var blandt dem, der fik en sen invitation til turneringen på bekostning af bl.a. et par højere rangerede spillere udenfor Top100 i verden, der har valgt at spille på LIV Golf.

LIV Golf har dog stadig 17 spillere med i feltet, da turneringen arrangeres af PGA of America og ikke af PGA Tour. Blandt dem bør man nok tillægge LIV-vinderen fra sidste uge, Dustin Johnson, og Brooks Koepka, der blev nummer to i Masters, de bedste chancer. Også Phil Mickelson, som helt sensationelt vandt titlen i 2021 som 50-årig, stiller til start.

99 af verdens 100 bedste har tilmeldt sig – eneste undtagelse er den skadede Will Zalatoris – hvilket gør PGA Championship til den stærkest besatte af de fire majors. Der er også, traditionen tro, 20 klubproer med, som har kvalificeret sig. Blandt dem, Chris Sanger, der er pro på en lille, meget ydmyg ni-hullers bane, Woodstock Golf Club i det nordøstlige New York i nærheden af hvor de legendariske musikfestivaller i sin tid blev holdt.

Som altid i majors samler meget fokus sig på de tre-fire bedste spillere i verden, og Jon Rahm (1), Scottie Scheffler (2) og Rory McIlroy hører da også til eksperternes favoritter, om end McIlroys seneste formkurve har været kraftigt nedadgående. Den forsvarende mester er Justin Thomas.

V Sport Golf/Viaplay sender hver dag fra kl. 19 til ca. 01.

Foto: Getty Images

Forrige artikelIngen US Open-pladser til tre danskere
Næste artikelOnsdagsnyt om PGA Championship og et dødsfald
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.