Så er det dagen før dagen, og vi kan se, at alle de tre danske deltagere har været på prøverunder på Oak Hill. Gettys fotograf holdt til på hul 14, så her ser vi først Nicolai Højgaard og Thorbjørn Olesen:

Thorbjørn Olesen og Nicolai Højgaard (Foto Kevin C. Cox/Getty Images)

Og øjeblikket efter fangede fotografen Rasmus Højgaard i et akrobatisk køllekast til caddien:

Rasmus Højgaard (Foto: Kevin C. Cox/Getty Images)

Nicolai Højgaard skal ud om formiddagen sammen med Harold Varner III og Scott Stallings, så han kommer næppe med i tv-dækningen, som indledes kl. 19.

Det gør Rasmus Højgaard og Olesen til gengæld. Højgaard skal se godt efter, hvad Patrick Reed foretager sig, for det har man tit diskuteret. Tredje mand i bolden er Nick Taylor.

Olesen skal ud med den amerikanske klubpro Ben Kern og Sadom Kaewkanjana, som vi alene ud fra navnet kan gætte kommer fra Thailand.

Luke Donald og Jon Rahm (Foto: Kevin C. Cox, Getty Images)

Favoritten John Rahm, som på billedet er på prøverunde med Ryder Cup-kaptajn Luke Donald,  skal spille hen mod middag lokal tid sammen med Matt Fitzpatrick og Cameron Smith. Tidlige tider har også Brooks Koepka – Scottie Scheffler – Gary Woodland; Rory McIlroy – Justin Thomas – Collin Morikawa; Jordan Spieth – Viktor Hovland – Shane Lowry, mens man i eftermiddagsboldene bl.a. finder Tony Finau – Max Homa – Adam Scott og Dustin Johnson – Xander Schauffele – Tyrell Hatton.

Derimod finder man ikke Paul Casey, der har trukket sig med en skade, så der kun er 17 LIV-spillere med. Han bliver erstattet af Sam Stevens. 99 af de 100 bedste på Verdensranglisten med. Den, der mangler, er den ligeledes skadede Will Zalatoris.

Vejrudsigten siger køligt vejr, hvad man kunne se af påklædningen på prøverunderne.

— o0o —

Den sidste af de 13 spillere, der grundlagde LPGA, er død. Det er Marlene Hagge-Vossler, der vandt 26 gange på LPGA, og som blev 89 år.

Forrige artikelMajortid med tre danskere i feltet
Næste artikelSvær PGA-start for Nicolai Højgaard – skidt dansk start på Challenge Tour
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.