Augusta National blev anlagt på et område, der tidligere udgjorde en planteskole, og det er en af årsagerne til, at de 18 huller hver er tilegnet deres blomst.

Da de ikke blomstrer samtidig, er banen ikke noget blomsterhav under Masters, der ligger lidt tidligt, men 13. hul i Amen Corner plejer at være et hav af blomstrende azaleaer. Da det oven i købet er en del af Amen Corner, vil man næsten altid se fotos fra det.

5. hul, Magnolia, plejer til gengæld at være temmelig anonymt. Det blev for 12 år siden, inspireret af Roadhole på Old Course, forsynet med to gigantiske fairway bunkers, men moderne materiel gjorde det for let at passere dem med et perfekt drive.

Nu har man forsøgt at bringe de to bunkers i spil igen ved at forlænge hullet med 41 m til 445 m. Det gør det til banens længste par-4-hul, og nu skal der en carry på 330 m til at passere dem. Alternativet er at slå kort af dem eller lægge bolden mellem de to bunkers og træerne i højre – et forholdsvis smalt område.

Femte hul er i forvejen et af banens forholdsvis svære. Der produceres meget få birdies, men kaskader af bogeys og pars.
– Man lægger ikke så meget mærke til det, hævder Henrik Stenson, – fordi det ligger så tidligt på runden og sjældent byder på meget spektakulære slag.
Med den ekstra længde bliver hullet et af dem, man virkelig skal passere uden at sætte slag til, men det bliver formentlig stadig ikke noget foretrukkent tv-hul.
Bl.a. fordi magnolierne ikke blomstrer endnu.

Forrige artikelAfprøv dit golftalent i Vejle Golf Club
Næste artikelDanskere i Masters
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.