Som livslang amatør havde Bobby Jones en naturlig forkærlighed for amatører og sørgede for, at et antal, for tiden seks, ikke blot blev inviteret, men også fik mulighed for at blive indkvarteret på Augusta National under turneringen.

Da amatører desuden kan kvalificere sig, er der forskelligt antal hvert år. Flest, 12, var der i 1966, mens der i enkelte år ikke har været en eneste, fordi vinderne af de kvalificerende mesterskaber (British Amateur, US Amateur (nr. 1 og 2), Asian Amateur, US Public Links Amateur og US Midage Amateur) har været skadet eller er blevet professionelle, før de nåede at spille.
Bobby Jones vandt aldrig sin egen turnering, men tre gange er amatører sluttet på andenpladsen: Frank Stranahan 1947, Ken Venturi 1956 og Charles R. Coe 1961.
Bedste amatør, Low Amateur, modtager The Silver Cup, men skal have klaret cuttet.

I år spiller følgende seks: Viktor Hovland, Norge (1 US Am), Devon Bling, USA (2 US Am). Jovan Rebula, Sydafrika (British Am). Takumi Kanaya, Japan (Asia Pacific Am). Alvaro Ortiz, Mexico (Latin Am). Kevin O’Connell (US Mid-am).

Indkvartering
Amatørerne inviteres til at bo i Crow’s Nest (’Kragereden’), øverste etage i klubhuset, der har plads til at indlogere 4-5 personer og er gratis til for de amatører, der vil bo på banen.
Det har historisk vingesus at bo der, men adskillige er i tidens løb første flyttet ind og derefter ud, fordi der var grene, der slog mod ruderne, mens blæst og regn lavede alt for meget larm til, at moderne golfspillere, der er vant til luksushoteller med aircondition, kunne sove.

Viktor Hovland

21-årige Viktor Hovland, der går på Oklahoma State, er den første nordmand, der har vundet US Amateur og dermed sikret sig adgang til såvel Masters som US Open og The Open i år. Han vandt finalen mod Devon Bling så sikkert som 6&5.
I Norge vandt han det norske mesterskab 2014 som 16-årig og var på Miklagårds hold, der vandt NM 2018.
Allerede i 2016 besatte han andenpladsen i EM for amatører, men blev først slået af italieneren Luca Cianchetti på syvende omspilshul.
Han gentog andenpladsen i 2018, et slag efter Nicolai Højgaard. Han er i det hele taget blevet besejret af tvillingerne fra Gyttegaard ved flere vigtige lejligheder, bl.a. Eisenhower Trophy, VM for amatørhold.
Det vandt Danmark i 2018, hvor Norge til det sidste var med i toppen, og Hovland delte sjettepladsen individuelt med Rasmus Højgaard.
Hovland fik wild card til Emirates Australian Open 2018 og besatte her en fornem delt 13. plads.
Hovland er det største norske mandlige håb siden i sin tid Henrik Bjørnstad, som for resten også var med på Miklagårds hold, der vandt det norske mesterskab sidste år.

Forrige artikelFantastisk golfweekend
Næste artikelTo eagles og -8 for sidste runde gav tredjeplads til Leth Simonsen
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.