Rory McIlroy beviste i The Players at han godt kan vinde golfturneringer.

Fem top6 placeringer i træk, men ingen sejre. Det var statistikken for Rory McIlroy inden finalerunden i The Players, og da han lavede dobbeltbogey på 4. hul begyndte man at se historien gentage sig.

Sådan skulle det ikke gå. Denne gang formåede Rory McIlroy at holde niveauet oppe – og lidt hjulpet af at førerbolden med Jon Rahm og Tommy Fleetwood havde en skidt dag på TPC Sawgrass kunne McIlroy stille og roligt spille sig i position til at løfte trofæet og indkassere de 2,25 mio. dollars, der var i førstepræmie.

Spænding til det sidste

Det blev dog en spændende finalerunde, hvor der langt hen mod slutningen var ikke færre end fem spillere, der delte førstepladsen, og velvidende hvad der kan ske af udsving på Sawgrass’ sidste tre huller, var intet givet før McIlroy i næstsidste bold slog to pragtfulde golfslag ind til 18. green og Tommy Fleetwood et hul bagude slog i vandet på 17. Så var sagen klar.

Inden da havde veteranen Jim Furyk leveret sand drømmegolf. Ryder Cup-kaptajnen har bestemt ikke glemt sit eget spil, og efter en 64’er i 2. runde, skabte han topspænding med en 67’er i finalen. Hans andetslag ind til 18. var af en anden verden og gav ham den birdie, der bragte han på -15 og skubbede dagens to helte, engelske Eddie Pepperell og Jhonathan Vegas fra Venezuela ned på en delt 3. plads i -14. De havde begge meldt sig ind i topstriden blandt andet ved at sænke vilde birdies på 17. til euforisk jubel fra det talstærke publikum omkring et af golfsportens mest ikoniske huller.

Godkendte danske præstationer

Også verdens nummer 1, Dustin Johnson, og Brandt Snedeker havde sejren indenfor rækkevidde, men måtte nøjes med at dele 5. pladsen med Fleetwood.

Thorbjørn Olesen afsluttede fire års samarbejde med caddien Domenic Bott med et fuldkommen vanvittig runde, der inkluderede syv birdies og en eagle, men også to bogeys og to dobbeltbogeys. Det rakte til en delt 41. plads i -4, to slag dårligere end bedste dansker Lucas Bjerregaard, der kom rundt i par for -6 og delt 30. plads. Absolut godkendte præstationer af de to danskere, selvom man selvfølgelig altid håber på lidt mere.

Med sejren – den sjette top6 placering ud af seks mulige i dette kalenderår – spillede Rory McIlroy sig igen øverst på listen over favoritter til årets første major, The Masters Tournament, på Augusta National om bare fire uger.

Se slutstillingen her.

Foto: Getty Images

Forrige artikelBjørn nr. 12, ‘ny’ italiener vandt i Kenya
Næste artikelMølleåens bane har mere sand end vand
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.