HSBC Champions blev ingen jubelturnering for Thorbjørn Olesen, men virker alligevel som en opmuntrende ting i bedømmelsen af hans udvikling. Danskeren synes at have fået et mere stabilt niveau, hvor koncentrationen ikke forsvinder efter en halvsløj start, som det i Singapore var med en 75er i første runde.

Thorbjørn – større stabilitet

Anden runde i 69 og en tredje runde i 65, dagens bedste i det samlede felt, spillede ham fra en meget ydmyg placering frem i top-10. På sidste runde var banen sat vanskeligt op, og forholdene var heller ikke specielt lette. Her blev hans resultat par, og det rakte til at rykke frem som nr. 7 i -5. Et ukarakteristisk misset kort putt på 17 kostede en enkelt placering.

Olesen rykker på mandagens Verdensrangliste fire pladser frem til nr. 41, ikke langt fra hans absolut bedste, der har været nr. 33, og hans bundniveau synes at være stabiliseret, så vi kan håbe, at han meget sikkert vil være i top-50 ved årsskiftet og dermed bl.a. automatisk kvalificeret til bl.a. Masters.

Lucas Bjerregaard fik en mavepuster som nr. 69 i +16 og ligger aktuelt nr. 54 på Verdensranglisten, en enkelt plads bagud, men han kommer formentlig hurtigt igen i kampen for top-50.

På Race to Dubai ligger Olesen nr. 7 og Bjerregaard nr. 13.

Forrige artikelPå golftur til Buenos Aires
Næste artikelBrundtland lancerer nye typer medlemskaber
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.