Kommentatoren insisterer på at spille en runde golf hver uge – året rundt. Han har været klubmester, og drømmer om at spille Old Course i St. Andrew.

Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR og D’Angleterre

Svend Gehrs begyndte at spille golf for en menneskealder siden i Helsingør. Siden rykkede han til GCG I Vallensbæk, hvor han med den samme fire-bold har gjort det til en vane at spille en runde hver søndag. Året rundt. Og professionelt er den 81-årige legende også fortsat aktiv som kommentator på 3+ i forbindelse med Champions League.

Mit første rejseminde er..
– Det var en tur Sverige lige efter krigen. Det er noget af det første, jeg husker. Vi skulle købe skjorter af en kvalitet, man ikke havde set herhjemme i krigsårene. Men der var jo told på, så jeg rejste vist tilbage med tre skjorter og en trøje på og lignede en forvokset voksenbaby.


Min første golfrejse var til…

– Jamaica, mener jeg – efter OL i Montreal i 1976. Vi var der en uge på vejen tilbage. Der fulgte en caddie med, når du betalte greenfee, og min havde tilsyneladende gået for Nicklaus. Han blev i hvert fald ved at stikke mig redskaber i hånden, som mit spil slet ikke var til. Så da vi havde spillet tre huller, sendte jeg ham ind. Den taktik har han nok brugt før for at få et par fritimer.

Min bedste golfoplevelse er…
– Da jeg blev veteranmester i min klub, vist nok i 1998. Det var en stor oplevelse. Jeg er ikke vant til at spille seriøst, jeg spiller hyggegolf. Det var meget taktisk, og jeg var fuldstændig smadret bagefter – rent psykisk. Fordi, det var så koncentreret hele vejen igennem. Det var sundt at prøve.

Min yndlingsbane er…
– Min hjemmebane, CGC. Den er afvekslende, men først og fremmest er den dejligt flad – det er sådan en bane, du kan blive gammel på. Det er ikke langt fra green til næste teested – det kan drive mig til vanvid, når man skal gå en kilometer mellem green og tee. CGC er nemt tilgængelig, men det er ikke en, de gode bare brænder af. Der er nogle raffinementer.

Denne bane drømmer jeg om at spille…
– Old Course i St. Andrew. Ikke fordi, jeg regner med at kunne score på den. Men det er jo noget helt specielt. Jeg har spillet den på simulator – uden den store succes, for man skal slå langt, og det gør jeg ikke. Men det er jo golfens mekka. Jeg har aldrig været der, men var til Ryder Cup i Gleneagles i 2014 med min søn.

Min værste golfrejse var til…
– Jeg har faktisk aldrig haft en dårlig rejseoplevelse. Men så forfærdelig mange golfrejser har jeg heller ikke været på. Jeg har dog spillet meget i Spanien – i Malaga-området – og det ligger jo den ene vidunderlige bane efter den anden.

Min bedste hoteloplevelse var…

– Den er svær, jeg har boet på så forfærdelig mange hoteller. Men engang fik jeg en overnatning på D’ Angleterre som tak for hjælpen for en opgave. Og der boede jeg i H.C. Andersen-suiten sammen med min kone. Det var noget af en oplevelse, for man kunne stige direkte ud på balkonen og se over på Det Kongelige Teater. Og min kone har engang været ansat i receptionen, så hun kendte jo hver en krog af hotellet. Så det var noget af en oplevelse.

Forrige artikelLærling på Ryder Cup-banen
Næste artikelRegelquiz: Strafområder