Fantastisk afslutningsdag på Simon’s Golf Club, da Colin Montgomerie levede op til favoritværdigheden og sejrede med tre slag.

Fra starten har Colin Montgomerie været den største stjerne ved Shipcom Masters, og den store skotte, der er lige så sød, imødekommende og sjov udenfor banen som han kan være indesluttet når han spiller, levede op til alles forventninger på finaledagen.

Han startede fire slag efter den førende Peter Baker, der de to første dage ikke havde lavet én eneste bogey, og lignede en, der ville cruise sejren hjem. Men Monty gav sig selv og et stort og engageret publikum præcis den start han havde drømt om med en birdie på allerførste hul. Den blev dog hurtigt udlignet med en bogey på det følgende, men også Baker, Barry Lane og Paul Eales, der var ude i den sidste bold, kom lidt skævt fra start på den knastørre og uforudsigelige bane.

Føringen skiftede i løbet af de første fem-seks huller, hvor Baker blev indhentet og overhalet, og kortvarigt genvandt føringen, men så slog Montgomerie til.

“Jeg slog et rigtigt godt drive på par5-hullet 7., og havde et 5-jern ind til greenen. Det var det bedste slag, jeg slog hele ugen. Den var på pinden hele vejen og endte blot en lille meter fra hullet for en eagle. Dét hul, og det slag, blev afgørende, tror jeg. Det bragte mig i front og derfra kørte det bare. Jeg spillede godt hele dagen, men andetslaget på 7. gjorde udslaget,” siger Colin Montgomerie, der var en uhyre populær vinder, både blandt publikum og blandt arrangørerne, der ikke kunne ønske sig en bedre afviklet turnering.

Den bedste turnering

Perfekt vejr, mange tilskuere, en fantastisk god stemning blandt sponsorer og gæster, og blandt spillerne, der roste hele turneringsafviklingen i høje toner.

Staysure Tours chef, David MacLaren, udtalte, at han aldrig har oplevet en bedre turnering på touren, og at der aldrig har været så mange tilskuere. Store ord, fra en mand, der har set en del, men som selvfølgelig også har en agenda; han vil meget gerne have, at Scan Group og Shipco, laver en turnering igen næste år. Scan Groups finansdirektør Morten Jæpelt kunne godt læse mellem linierne på MacLarens og spillernes uforbeholdne ros, og nu skal han og resten af direktionen i tænkeboks. Turneringen skal evalueres og så træffer man sin beslutning.

Flot finalerunde

Colin Montgomerie sluttede af med en runde i 67 slag (-5) og en score på -11 totalt. Dermed vandt han med tre slag ned til Paul Eales og Barry Lane. Sidstnævnte havde umiddelbart smidt en topplacering med et dårligt chip og et tre-putt på 15. hul for dobbelt bogey, men kom stærkt igen med en birdie-eagle afslutning. Peter Baker havde en skidt dag og var rundt i 75 slag efter at have lavet fem bogeys. Han blev delt 4. sammen med James Kingston og Paul McGinley, der begge gik 67, og alle sluttede i -7.

Ian Woosnam havde en bogeyfri finalerunde i 67 slag, der bragte han op på en delt 7. plads med Clark Dennis, Rafael Gomez og Paul Wesselingh.

Steen Tinning blev nummer 32 i +2, og havde ikke nogen stor uge, men han rejser videre til Schweiz i næste uge i håb om at gøre det bedre der.

Den direkte duel om den ultimative håneret mellem Laurs Davies og José María Olazábal endte uafgjort, da de begge gik 3 over par i samme bold, men Laura Davies var et slag bedre de to første dage, og kan nu drille spanieren hver gang de mødes.

Staysure Tours David MacLaren var begejstret for mødet med de glade danskere
Strålende vejr, mange tilskuere og lige den vinder, alle drømte om. Shipco Masters blev en kæmpe succes.

 

 

Forrige artikelThorbjørn sejrede i Italien
Næste artikelGolfbladet – Juni 2018
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.