Selv om presset til slut syntes at blive maksimalt,. sejrede Thorbjørn Olesen i Italian Open. Før spillet af det afsluttende hul var han to slag foran Francesco Molinari og Lee Slatteri, men selv om danskeren forsigtigt valgte at slå ud med sin 3-wood,havnede han alligevel langt fra fairway, mens Molinari holede et monsterputt for birdie og udløste et bifaldsbrøl af voldsom styrke.

Der var heldigvis en åbning mellem cypresserne for Olesens andet slag, som dog gik i bunker med ikke alt for meget green at arbejde med – og ned ad bakke.

Sluttelig stod han med et parputt på godt 2 m, som han med sikkerhed ville have holet resten af runden, men kunne han under disse omstændigheder?

Intet problem. Bolden blev sat midt i koppen, og den første sejr nogensinde i en Rolex-turnering var en kendsgerning. Det samme er et voldsomt avancement på Race to Dubai, en fejring af Lucas Bjerregaard og Jeff Winther – for ikke at tale om et kraftigt avancement på Ryder Cup-listen.

Det meste af dagen lå 10-15 spillere inden for 2-3 slag, og det var en mentalt suveræn præstation at holde føringen under de omstændigheder, ikke mindst på flere huller, hvor udslaget gav vanskeligheder, bl.a. hul 16, hvor et tv-tårn heldigvis stod så meget i vejen, at han kunne tage en gunstig lempelse.

Stort til lykke til Olsen – og nu skal flagene vaje over de danske golfklubber mandag.

Forrige artikelBaker rykker i front i Shipco Masters på Simon’s
Næste artikelMonty kom, så og sejrede….
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.