Om tre uger skal de to Ryder Cup-hold være på plads. Thomas Bjørn står med et stærkt hold, men USA er stadig favoritter

De seneste par uger har hjulpet gevaldigt på optimismen omkring Ryder Cup. Selvom det sværmede med amerikanere i toppen af leaderboardet til The Open, så vandt Francesco Molinari, og satte streg under at han lige nu er verdens mest formstærke spiller.
Og i den efterfølgende ’lille’ tyske turnering i Hamburg kunne de to amerikanske stjerner Patrick Reed og Bryson DeChambeau ikke holde fast i de topplaceringer, de længe spillede med om. Ganske vist vandt Justin Thomas WGC-Bridgestone Invitational i Ohio, men Thorbjørn Olesen blev en flot treer. Det må da give Thomas Bjørn et lumsk smil på læben.

Med en lille måned til at de to Ryder Cup hold skal ligge fast, er der grund til optimisme på vegne af Thomas Bjørns mandskab. Det ligner efterhånden noget, der er konkurrencedygtigt, selvom det vel stadig er USA’s udvalgte, der alene i kraft af verdensrangliste placeringer må påtage sig favoritværdigheden.
USA’s kaptajn Jim Furyk kan glæde sig over, at verdens nummer et, Dustin Johnson, er god til at komme igen efter fiaskoer. Han missede cuttet i The Open, men vandt ugen efter i Canada. Her kan Bjørn så omvendt glædes over at Tommy Fleetwood bevarede sig gode form og sluttede på en 6. plads – og at han og Ian Poulter, som vel stadig er med i ligningen et sted, viste godt spil i tre runder i Ohio.

Thorbjørn og Tiger

Thorbjørn Olesen er stadig første mand udenfor direkte kvalifikation, men tredjepladsen i WGC i Ohio viser, at Thomas Bjørn ikke behøver gøre ham en vennetjeneste, for det er fuldt ud betimeligt, hvis ’Store Bjørn’ udtager sin mangeårige protegé ’Lille Bjørn’ til holdet. Men der er pres på. For Garcia, Poulter, Knox, Matthew Fitzpatrick og Henrik Stenson er alle navne, som Bjørnen utvivlsomt også gerne så på holdkortet i Paris.
På det amerikanske hold har Tiger Woods allerede fået en rolle som vice-kaptajn, men det er ikke helt urealistisk også at se ham som spiller. Bevares, efter WGC-Bridgestone Invitational er Tiger kun nummer 20 på den amerikanske kvalifikationsliste, men foran ham og udenfor direkte kval ligger vel reelt kun Mickelson, Kuchar og Zach Johnson som Fyruk hellere vil have på holdet end Tiger. De andre navne; DeChambeau, Schauffele, Kisner, Finau, Harman, Na, Wise og Stanley har langt fra samme klang som Woods! Men Kyle Stanley markerede sig stærkt.

Når dette læses, er årets sidste major i gang i St. Louis i USA, og tilbage i den europæiske kvalifikation er så blot Nordea Masters, Czech Masters og Made in Denmark. Resultatet i PGA Championship bliver formentlig meget afgørende for hvilke 12 spillere, der repræsenterer Europa på Le Golf National. Måske er der en enkelt plads at spille om til Made in Denmark, men næppe mere end det.

Efter WGC-Bridgestone Invitational ser de to hold således ud:
Europa: Molinari, Rose, Hatton, Fleetwood, McIlroy, Rahm, Noren og Casey. Boblere: Olesen, Knox, Pepperell, Poulter, Fitzpatrick, Garcia.
USA: Dustin Johnson, Koepke, Thomas, Reed, Watson, Spieth, Fowler, Simpson. Boblere: DeChambeau, Mickelson, Schauffele, Kuchar, Zach Johnson, Stanley,Woods.

Forrige artikelTørken hærger golfbanerne
Næste artikelJustin Thomas vandt med familiens opbakning.
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.