Lyngbygaard Golf Klub ved Aarhus lagde for kort tid siden bane til 1. Stage på Q-school til DP World Tour, og igen i denne uge står der meget på spil for spillerne på Nordic League Niveau som igen spiller på Lyngbygaard.

Aarhus Alliance er sæsonens tredjesidste turnering på Nordic League, hvor der som bekendt er fem kort til Challenge Tour 2024 på spil til de fem øverste på ranglisten. Peter Launer Bæk og Alexander George Frances er de danskere, der ligger bedst til som hhv. 5 og 6 på ranglisten, men ingen af dem fik en specielt prangende start på turneringen i dag i friskt dansk efterårsvejr. Turneringen spilles som stableford, men ikke ‘modificeret’ som vi normalt ser det, så birdies giver 3 point, pars 2 point og bogeys 1 point etc.

Både Launer Bæk og Frances deler 28. pladsen i 36 point/par, blandt de 50 deltagere, som i løbet af dagen blev reduceret til 49, da Christopher Sahlström blev diskvalificeret.

Helt i top ligger Smørum-spilleren Frederik Severin Tøttenborg (billedet) med 43 point/-7, 2 slag/point bedre end klubkammeraten Mads Laage. Men endnu mere interessant, så deler Laage andenpladsen med svenske Charlie Lindh, der er nummer 2 på ranglisten, og med norske Jarand Ekeland Arnøy, der er nummer 11 på ranglisten. De har begge vundet to gange i år allerede, og hvis én af dem vinder turneringen, så kvalificerer han sig direkte til Challenge Tour med tre sejre uanset placering på ranglisten. Og det kan altså være med til at bane vejen for en eller begge danskere. Både nummer 3, Per Längfors, og nummer 4, Andreas Halvorsen, ligger inden anden runde i Aarhus i Top10 i turneringen, mens den førende spiller, Björn Åkesson, er nummer 17 i Aarhus.

Foto: Jesper Vinzents

 

Forrige artikelUgens tv-golf: Ugen derpå tegner meget spændende
Næste artikelTorsdagsopdatering: God dansk start i kølige Skotland
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.