Der er dømt birdiefest i det skotske i denne uge, hvor Old Course St. Andrews, Carnoustie og Kingsbarns er værtsbaner for Alfred Dunhill Links Championship. Banerne er sat nemt op så de mange prominente amatører ikke får en helt forfærdelig oplevelse, og det udnytter proerne så til at fyre den lavt.

Bedst i det kølige vejr i det skotske er Sebastian Söderberg, 64/-8 på Old Course, Adri Arnuas, 64/-8 på Carnoustie og den inviterede LIV-golfer, Peter Uihlein, 64/-8 på St. Andrews. Uihlein, som i øvrigt danner par i turneringen med bestyrelsesformanden for den saudiske Public Investment Fund, PIF, Sheik Yasir Al-Rumayyan, som altså er pengemanden bag LIV Golf. Han var angiveligt i første omgang opført under falsk navn, og inviteret af manden bag den fashionable pro-am, den sydafrikanske milliardær, Johann Rupert.

Det er blevet til en god dansk start. Marcus Helligkilde er på fjerdepladsen i -7, Jeff Winther (billedet) og Oliver Hundebøll er i -6, hvilken er en 10. plads. John Axelsen, -5, Niklas Nørgaard -4, Søren Kjeldsen og Rasmus Neergaard-Petersen -3 er alle inden for cuttet, som dog først falder lørdag. Rasmus Højgaard, Martin Simonsen -1, Christoffer Bring, par, Thorbjørn Olesen, +1 og Thomas Bjørn +7 fuldender den danske deltagelse.

Dansk førerbold

I Nordic League-turneringen Aarhus Alliance, bliver der dansk deltagelse i førerbolden fredag, da Frederik Tøttenborg deler førstepladsen med svenske Charlie Lindh i 82 point (der spilles stableford). Vinder Lindh på Lyngbygaard sikrer han sig direkte adgang til næste års Challenge Tour med tre sejre i sæsonen og det frigiver en plads til nummer seks på ranglisten, hvor der blot mangler to to turneringer.

På netop Challenge Tour, ligger danskerne mådeligt til i Hobbs Open de Provence efter en første runde, hvor Jeppe Kristian Andersen er bedste dansker i par, på 55. plads. Her føres turneringen af franske Felix Mory i 8 under par.

Foto: Getty Images

Forrige artikelNGL: Det spidser til
Næste artikelNicole fortsætter god form i USA
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.